Projek Kami

Berikut adalah portfolio untuk projek-projek perumahan yang telah dilakukan oleh Azmiral Properties sejak penubuhannya pada tahun 1997. Rangkaian projek tersebut berjaya dilaksanakan oleh Azmiral Properties terdiri daripada projek-projek subkontrak sehinggalah projek-projek persendirian yang diperolehi oleh kami. Anda boleh melihat portfolio projek kami secara terperinci dalam tab “Projek Galeri” kami.

PROJEK-PROJEK  YANG TELAH DISIAPKAN (TAHUN 1997-1999)

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 1997 Jabatan Kerja RayaBachok, Kelantan Membina Menara Tangki Air dan kerja-kerja berkaitan Sek. Men. Keb. JelawatBachok, Kelantan 243,000.00
2. 1998 Jabatan Kerja RayaSetiu, Terengganu Membina 1 unit bangunan tambahan 3 tingkat Sek. Keb. Putra JayaSetiu, Terengganu 570,000.00
3. 1999 Jabatan Kerja RayaSetiu, Terengganu Membina 1 unit Klinik Desa dan kerja-kerja berkaitan Felda Tenang, Hulu Besut, Terengganu 430,000.00
JUMLAH KESELURUHAN (1997-1999) 1,243,000.00

PROJEK-PROJEK  YANG TELAH DISIAPKAN (TAHUN 2000-2009)

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2000 Abdul Latif bin Abdullah Rumah Kediaman Kg. Anak Sungai, Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan 142,000.00
2. Nik Mohd Farid b. Nik Yusof Rumah Kediaman 195,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2000) 337,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2002

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2002 Ibrahim bin Wan Rumah Kediaman Kg. Paloh, Pintu Geng, Kota Bharu, Kelantan 147,000.00
2. Nik Zulkifli b. Nik Yusof Rumah Kediaman 125,000.00
3. Mek Bidah bt Mat Ail Rumah Kediaman 103,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2002) 375,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2003

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2003 Nismani bt Muhammad Rumah Kediaman Lorong Sadek, Sg. Durian, Kuala Krai 130,000.00
2. Mohd Azam b. Abd Lah Rumah Kediaman Gucil 4, Kuala Krai 130,000.00
3. Tg Lah@Tg Abdullah b. Ismail Rumah Kediaman Kg. Tengah, Kuala Krai 110,000.00
4. Raziah bt Dollah@Abdullah 130,000.00
5. Nor Aretta bt Abidin 160,000.00
6. Nik Rohana bt Daud 130,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2003) 790,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2004

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2004 Abdull Rahim@Azman b. Hassan Rumah Kediaman Padang 9, Kuala Krai 120,000.00
2. MRZ Lima Puluh Satu Sdn. Bhd. Kerja2 Subkontrak Banggol Kemunting, Tanah Merah 529,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2004) 649,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2005

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2005 Che Noriah bt Abdullah Rumah Kediaman Kg. Landak, Kota Bharu 90,000.00
2. Romzi  b. Mat Salleh Rumah Kediaman Kg. Tokku, Kedai Lalat, Kota Bharu 165,000.00
3. Kejuruteraan Timur Dingin Subkontrak 1 unit Banglo Wakaf Stan, Kota Bharu 120,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2005) 375,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2006

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2006 Zakaria b. Deraman Rumah Kediaman Kg. Tunjung, Kota Bharu 112,000.00
2. Nik Raihana bt Nik Daud Rumah Kediaman Kg. Tunjung, Kota Bharu 210,000.00
3. NikMarina bt Nik Hussin Rumah Kediaman Kg. Tok Sadang, Kota Bharu 218,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2006) 506,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2007

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2007 Siti Aishah bt Mohd Dunni Rumah Kediaman Kg. Rambutan Rendang, Kota Bharu 200,000.00
2. Mohd Zaki b. Mohd Noor Rumah Kediaman Kg. Rambutan Rendang, Kota Bharu 185,000.00
3. Mohd Zaidi b. Mohd Yatim Rumah Kediaman Kg. Chempaka, Kota Bharu 121,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2007) 506,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2008

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2008 Othman b. Mohd Yusoff Rumah Kediaman PT 1950, Padang Bongor, Kota Bharu 130,000.00
2. Siti Noor bt Mat Razali Rumah Kediaman Kg. Tokku, Kedai Lalat, Kota Bharu 160,000.00
3. Abdul Jalilb. Che Hassan Rumah Kediaman Kg. Cherang, Kota Bharu 116,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2008) 406,000.00

PROJEK-PROJEK TAHUN 2009

NO TAHUN NAMA PELANGGAN PERIHAL PROJEK LOKASI NILAI KERJA (RM)
1. 2009 Juskasmini bt. Jusoh Rumah Kediaman PT 539, Teluk Mesira, Bachok 175,000.00
2. Noorhaiza bt. Yakub Rumah Kediaman PT 541, Teluk Mesira, Bachok 190,000.00
3. Zulnuhisham b. Suhaimi Rumah Kediaman PT 542, Teluk Mesira, Bachok 190,000.00
4. Che Harun b. Abu Bakar Rumah Kediaman PT 544, Teluk Mesira, Bachok 190,000.00
5. Raja Zaleha bt. Raja Mamat Rumah Kediaman PT 545, Teluk Mesira, Bachok 210,000.00
6. Ahmad Fansuri b. Salleh Rumah Kediaman PT 546, Teluk Mesira, Bachok 220,000.00
JUMLAH KONTRAK (TAHUN 2009) 1,175,000.00

PROJEK PERUMAHAN YANG SEDANG DIJALANKAN PADA TAHUN 2010

NO PERIHAL PROJEK STATUS PROGRES
1. 6 unit banglo di Mukim Cempaka Fasa I, Tanjong Mas, Kota Bharu 85%
2. 6 unit banglo di Mukim Pulau Belanga, Kota Bharu 90%
3. 1 unit banglo di Pauh Sembilan, Kota Bharu 35%
4. 1 unit banglo di Sering, Kota Bharu 35%
5. 1 unit banglo di Panchor, Kota Bharu 45%
6. 6 unit banglo di Bukit Abal, Pasir Puteh 20%

SEBAHAGIAN PERANCANGAN PROJEK TAHUN 2010-2011

NO PERIHAL PROJEK
1. 6 unit banglo di Mukim Wakaf Stan, Kota Bharu
2. 3 unit banglo di Binjai, Kota Bharu
3. 7 unit banglo di Mukim Cempaka Fasa II, Tanjong Mas, Kota Bharu
4. 1 unit banglo di Chica, Kota Bharu
5. 1 unit banglo di Mukim Pengkalan Chepa, Kota Bharu
6. 6 unit banglo di Mukim Pasir Tumboh, Kota Bharu

Sepanjang tahun 2010, Azmiral Properties telah berjaya mendapat beberapa projek yang merangkumi pembinaan sebanyak 15 unit banyak di pelbagai lokasi selurus Kelantan yang sedang giat berjalan. Di samping itu, terdapat juga beberapa projek lain yang menyusul sehingga ke tahun 2011 setakat ini. Berikut adalah projek-projek terkini dalam perlaksanaan oleh Azmiral Properties pada tahun 2010.

PROJEK PERUMAHAN YANG SEDANG DIJALANKAN PADA TAHUN 2010

NO PERIHAL PROJEK STATUS PROGRES
1. 6 unit banglo di Mukim Cempaka Fasa I, Tanjong Mas, Kota Bharu 85%
2. 6 unit banglo di Mukim Pulau Belanga, Kota Bharu 90%
3. 1 unit banglo di Pauh Sembilan, Kota Bharu 35%
4. 1 unit banglo di Sering, Kota Bharu 35%
5. 1 unit banglo di Panchor, Kota Bharu 45%
6. 6 unit banglo di Bukit Abal, Pasir Puteh 20%

SEBAHAGIAN PERANCANGAN PROJEK TAHUN 2010-2011

NO PERIHAL PROJEK
1. 6 unit banglo di Mukim Wakaf Stan, Kota Bharu
2. 3 unit banglo di Binjai, Kota Bharu
3. 7 unit banglo di Mukim Cempaka Fasa II, Tanjong Mas, Kota Bharu
4. 1 unit banglo di Chica, Kota Bharu
5. 1 unit banglo di Mukim Pengkalan Chepa, Kota Bharu
6. 6 unit banglo di Mukim Pasir Tumboh, Kota Bharu

Bagi mengetahui kadar bayaran balik bulanan pinjaman, anda bolehlah lakukannya di sini:

Masukkan data-data jumlah pinjaman, kadar bank dan kira untuk melihat kebarangkalian bayaran bulanan pada bank. Senarai kadar BLR terkini dari bank-bank Malaysia setakat 8 Jun 2010 adalah seperti di bawah

1. Alliance Bank Malaysia Berhad – 6.05%
2. Affin Bank Berhad – 6.05%
3. AmBank (M) Berhad – 6.05%
4. Bank of America Malaysia Berhad – 5.55%
5. Bangkok Bank Berhad – 6.05%
6. Bank of China (Malaysia) Berhad – 6.05%
7. Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ (Malaysia) Berhad – 5.75%
8. CIMB Bank Berhad – 6.05%
9. Citibank Berhad – 6.05%
10. Deutsche Bank (Malaysia) Berhad – 6.05%
11. EON Bank Berhad – 6.05%
12. Hong Leong Bank Berhad – 6.05%
13. HSBC Bank Malaysia Berhad – 6.05%
14. J.P. Morgan Chase Bank Berhad – 6.05%
15. Malayan Banking Berhad – 6.05%
16. OCBC Bank (Malaysia) Berhad – 6.05%
17. Public Bank Berhad – 6.05%
18. RHB Bank Berhad – 6.05%
19. Standard Chartered Bank Malaysia Berhad – 6.05%
20. The Bank of Nova Scotia Berhad – 6.05%
21. The Royal Bank of Scotland Berhad – 5.75%
22. United Overseas Bank (Malaysia) Berhad – 6.05%
23. Pinjaman Perumahan Perbendaharaan Malaysia – 4.00%

*Penafian: Kalkulator ini hanyalah cadangan semata-mata ia mungkin berbeza sedikit dari jumlah bayaran bank sebenar anda.

42 Responses to Projek Kami

  1. SAI FON A/P EH CHEW says:

    nak cari rumah teres di area tumpat kelantan untuk lot non bumi harga dalam x lebih dari RM 200,000.00. Tanah dalam RM 100,000.00

    thanks

  2. mohd syahril md yusof says:

    salam, nk cari rumah jenis banglo setingkat @ semi d di kawasan jajahan kuala krai…harga dlm 150000 ke bawah…please call me 0196113059…k tq

  3. juriani says:

    saya nak mencari rumah banglo lot di kawasan melor…gunung…atau beris kelantan…harga dlm 230k ke bawah…

    • WebAdmin says:

      ada 2 lokasi pd harga rm 230k, di beris, luas rumah 1450fs dan di melor 140=
      0fs, andai berminat tuan blh hubungi sy 0199193345 utk melihat lokasi

  4. afies says:

    salam tuan, sy nak tanya.. berapa kos kalau buat rumah atas tanah sendiri, ikut reka bentuk n0.3 dalam web ni? syarikat tuan boleh tak buat rumah di jerntut pahang?

    • WebAdmin says:

      maaf kerana terlewat balas, kos kami 115/fs x termasuk kos preliminaries spt, plan akitek,plan rc, majari, jln msk jika perludimana anggaran kos dlm 6k, pagar chainlink dlm 5k, pagar batu rm12k keatas.andai berminat blh hubungi sy utk keterangan lanjut 0199193345 ( azmiral), tk.

  5. zulhilmi says:

    lot banglo chempaka tu brapo hargo dioo..tq

    • WebAdmin says:

      lot chempaka baru habis dijual, ada tempat baru, jika berminat blh sms email sy akn email detail lokasikpd en zulhilmi, harga rumah rm rm270k bg 1500fs pertama, tambahan keluasan rm 110/fs, hubungi sy utk keterangan lanjut 0199193345,tk

    • WebAdmin says:

      lot d chempaka, harga siap rmh 1500fs ialah rn 300k

  6. Muhammad Esyamarul Iman Bin Mohd Alias says:

    Adakah syarikat anda menawarkan tempat latihan industri?
    Maklum balas anda amatlah kami hargai.

  7. Syaidatul says:

    Slm
    Bole sy tau kekosongn umh yg ade d area kb
    Berdekatan dgn husm
    Lnkungn 250k ke bwh
    Time ksh tuan

  8. Tan Guan Sui says:

    Saya sedang mencari rumah untuk non bumi di seki tar areawakaf bharu harga dalam 400k ke ba wah,atau tanah untuk non bumi harga dalam 150k ke bawah.kalau ada tlg inform …tq

  9. Norhafizah Arifin says:

    saya sedang mencari sebuah rumah d kawasan besut.anggaran 200 000.nk bt loan kerajaan.kalau boleh nk cepat

  10. faizol says:

    Salam,
    Saya bercadang untuk membuat rumah di atas tanah sendiri di kawasan beta, kota bharu dengan menggunakan loan gov. Bagaimana caranya.
    Sekian, terima kasih.

  11. faizol says:

    Salam,
    Saya bercadang untuk design seperti di Machang. Berapa hrga lawyer fees yang perlu dibayar. Ini merupakan rumah pertama saya jadi apa lagi yang perlu dibayar sehingga saya mendapat kunci. Saya sekarang bekerja di penang jadi ada masa saya akan berbincang lebih lanjut lagi dengan en di office.
    Sekian, terima kasih.

  12. fatimah amirah says:

    Slm..tuan boleh buat rumah d area paka terengganu x..sgt berminat…tanah sdr

    • WebAdmin says:

      Wasalam,terima kerana berminat dgn kami..blh buat,kami sekarang ada buat projek di kertih..utk keterangan lanjut blh hubungi sy 0129693354

  13. Mazlina bt Abdullah says:

    salam…tuan,sy sedang mencari Rumah untuk dibeli.kawasan pengkalan chepa,target price rm200k ke bawah.loan kerajaan.

    mohon kalau ada maklumat tentang ini, mohon kerja sama Tuan untuk respon pd sy.tqv

  14. Syamsuhana Shamsuddin says:

    Slm.. sy sdg mencari rumah dengan design moden.. nk cr kwsn yg x jauh dr kota bharu cam wakaf che yeh / pngkln chepa / kubang kerian or mn2 kwsn yg t’dkt.. xnk kwsn y dlm ke kampung.. urgent.. pls bantu sy..

    • WebAdmin says:

      wasalam..area pinggir bandar yg ada di panji,limbat blakang sekolah long gafar 2..utk pertanyaan lanjut blh call sy 0129693354

    • mad says:

      harga rumah bughet berapa cz bnyk rumah banglo sekarang nk jual area yng cik maksudkn,terbaru banglo design ala2 itali area panji,price 500k.

  15. NORIZAN BIN ISMAIL says:

    salam…tuan,sy sedang mencari Rumah untuk dibeli.kawasan beris kubur besar,tawang ,target price rm200k ke bawah.loan kerajaan.

    mohon kalau ada maklumat tentang ini, mohon kerja sama Tuan untuk respon pd sy.tqv

  16. n amalina m says:

    salam. sy sdg mencari rmh banglo @ semiD area Besut, Rm250k or below. please email to n.amalina.majid@gmail.com for details. thanks

  17. Esya Hassan says:

    Salam,

    Sy nak cari Rumah area Terbok, Tumpat…. Ari tu ada depan petronas Terbok, tapi tak sempat, dengar kata ada 2nd phase…
    Nak Teres 2 tingkat atau banglo.
    Area sekitar situ pun ok…,

  18. syarm says:

    Assalammualaikum..

    sy nk mencari rumah banglo @ semi-D di kawasan tawang & dkt2 situ..kalau ada, mohon maklumkan …tq..

  19. zul says:

    mencari rumah sekitar kuala terengganu..harga dalam 200k..
    berapa kos untuk bina rumah atas tanah sendiri?

  20. Nazrimi says:

    Salam Tuan,

    saya nak cari rumah baru banglo di Tanah Merah Kelantan Boleh saya contact tuan kalau ada project di Tanah Merah.

  21. sarah says:

    Salam. Sy nak btanya pasir puteh ada rumah semi d tak

  22. Jihani Samuri says:

    Saya berminat dgn rekabentuk 1, memiliki tanah berukuran 60’x90′. Boleh x buat dlm bajet 240K dgn spec spt dibawah :
    – 4 bilik
    – 3 bilik air
    – living area
    – dining area
    – family area
    – stor
    – wet kitchen & dry kitchen

    Terima kasih.

  23. lina says:

    Salam, keluasan tanah 583 mtr persegi. Berapakah luas rumah yg ideal sekiranya nak buat 4 bilik tidur, 3 bilik air, 2 ruang tamu/keluarga n dapur? Ada ruang untuk garaj kereta dan halaman kecil.tq

  24. Alis says:

    Assalam mencari tumah si pengkalan chep atau pair tymbuh harga 250-330
    01940249696

  25. Azuan ismail says:

    Assalmualaikum,
    Kepada sesiapa yg terima ini,saya ucapkan terima kasih banyak.
    Saya azuan ismail dan saya ingin beritahu yg saya ada tanah yg nak di jual di Pauh Lima,tembila besut sebanyak 17 lot,keluasan lot 459 meter dengan harga rm50k satu lot.berminat sila hubungi saya di 0179060605.
    Terima kasih

    Azuan ismail

  26. Nadia aryanie says:

    Mencari rumah anggran 150 -250k

  27. ferwani says:

    Saya nak bina rumah setingkat 3 bilik 2bilik air keluasan 1000kaki persegi. anggaran rm80k atau kalu boleh rendah lagi. Pihak tuan ada menbinanya ke? lokasi sebelah IKBN Tangok, Bachok , Kelantan.

  28. Julaini says:

    Berapa kos utk buat rumah banglo 1 tingkat setengah. Traditional.Tnh sdri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>