Spesifikasi-Pelan-Design

Berikut adalah spesifikasi standard rumah yang pihak kami bina:

DESCRIPTION SPECIFICATION
PRELIMINARIES
plan akitek
plan struktur
jalan masuk crusher run
bekalan air boring tidak melebihi 30′ termasuk membekal 100w pam air hitachi
EARTHWORK/GROUND LEVEL level tanah asal, kerja tambun tanah adalah v.o kecuali stated dlm contract
GENERAL SPESIFIKASI
ARAS LANTAI DR TANAH 450MM DR LEVEL TANAH
KETINGGIAN RUMAH 11 KAKI DARI ARAS LANTAI HINGGA PARAS ATAS ROOF BEAM
KERJA KERJA STRUKTUR
main bar t9mm
link r5mm
concrete 1:2:4 cement,sand,aggregate ratio
DINDING
dinding bata 100mm (4″)machine pressed cement brick
plaster 1:3 cement and sand
KEKUDA KAYU treated timber
wall plate 2×3
cross beam 1 5/8 x5
rafter/strut 1 5/8 x 4
rain water down base,spacer 1×2
fascia board wrot 1×8
bolt nut 3/8″x 4.5″ ;3/8″x6.5″
ATAP
roof tiles premier red or equivalent
dpc
perabung premier red or equivalent,mortar fill tanpa cat
SILING
ruang tamu & dining plaster siling
ruang dalam lain/porch siling 4×4 pasang rapat
luar( kaki lima) 2×4 flat sheet pasang rapat
lubang siling didalam tandas luar
TILING WORKS
wall tile
toilet 5′ high wall tile and 8″x8′ floor tile
kitchen v.o optional
floor tile
toilet 8″x8″ non slippery ceramic tile
kitchen 12×12 non slippery ceramic tile to floor only
dining 12×12 ceramic tile
living 12×12 ceramic tile
bed room 12×12 ceramic tile
porch v.o optional
JENDELA
asas aluminium frame puteh maximum 40% dr ukur lilit dinding luar
tinggi 5′ 6″.
cermin 5mm tinted glass black in color
** kos tambahan jika ada frame koko
tukar color cermin
tambahan kos untuk jendela labuh
PINTU
door frame kulim 15/8×5
leaf door mumbung malaysia
ironmongery engsel(kps),topwin or equivalent cylindrical lock,penyelak pintu depan shj
tophung fixed glass
PAINTING
internally
walls koreton mat
ceiling emulsion ceiling white
externally
walls 1 layer kcc wall sealer, 2 layer korevon two colors maximum
ceiling emulsion ceiling white
doors par or equivalent gloss paint
door frame par or equivalent gloss paint
door leaf par or equivalent gloss paint
APRON AND PREMETER DRAIN
concrete bed 1:3:6 concrete bed with 1:3 cement screed finish with steel trowel
half round chanel drain 3′ long concrete half round drain
SANITARY FITTING
padestal w.c (tandas duduk) ceramic toilet bowl with colored pvc seat and cistern
squating w.c (tandas cangkung) colored ceramic bowl with pvc cistern
wash hand basin colored ceramic sink bowl
soap holder- vo v.o optional
floor trap 4″pvc white
mirror v.o optional
kepala paip chromium plated sink tap
shower rose chromium plated shower head
COLD WATER SYSTEM
pipe pvc pipe
pipe fitting copper stopcock
kepala paip copper tap
water tank 150 gallon polytank inside roof structure
water tank tower v.o optional
WASTE AND SOIL PIPE
waste pipe 2″upvc pipe
soil pipe 2″upvc pipe
SUNDRIES
counter top (kabinet dapur) 12′ in length.14foot wall to wall length with rc counter top,tiled top and side
with 1’x1′ ceramic tile with 3/4″ cove on edges,including detached prestay
steel sink bowl with 1 chromium plated swan neck tap (wooden door not
included). Include 2′ high wall tile to cabinet wall only
EXTERNAL WORKS
SEWERAGE
pipe 4″ upvc pipe
manhole construct of cement bricks,plastered finish with steel trowel and covered
with rc concrete slab
septic tank 5 persons poly septic tank
FENCING refer contract
chainlink steel wire coated with colored pvc
post 1.5″x1.5″ m. s steel angle 5′ high
strut 1.5″x1.5″ m. s steel angle 5′ high
concrete base not exceeding 125mm high conrete base.
gate m.s steel standard sliding gate
sundries eg. Special post, gate post, 450mmx600mm cement block plastered all around in  mail box included
and painting as main house external wall color code
M&E
ELECTRICAL WORK
electrical point
lampu 10 point
kipas 3 point
a/c v.o optional
soket 7 point
h/ter v.o optional

Berikut adalah contoh pelan dan rekabentuk atau rumah mengikut lakaran arkitek dan pelukis pelan.

143 Komen2 kepada artikel Spesifikasi-Pelan-Design

  1. saidatul says:

    rumah kat demit tu ada lagi ke

  2. saidatul says:

    pejabat kat mana?

    • WebAdmin says:

      Pejabat kat Guchil Bayam. Klik pada Hubungi Kami kat atas kanan.Ada detail kat situ, no tel dan lokasi pejabat…

  3. tgazuan says:

    Assalamualaikum Tuan,

    takde spesifikasi harga ko? kalu bleh nak tengok jugak…anggaran jah takpo doh…

  4. Misron says:

    Saya nak bina rumah anggaran kos bina rumah RM 150 ribu di kawasan negeri Selangor. Minta cadangan plan yang bersesuaian mengandungi 4 bilik tidur, ruang tamu, dapur dan porch. Beri cadangan untuk pilihan. TQ

    • azmiral says:

      rumah dlm 1300fs x termasuk tanah dan plan. plan dlm rm1.20/fs, klu berminat blh tal sy 0199193345

    • azmiral says:

      untuk 4 bilik paling kecil rmh blh dibina adalah 1350fs, kos 150k blh dibina cuma spesifikasi plan perlu dibincangkan.hubungi sy utk keterangan lanjut 0199193345,tk

  5. suriyati binti osman says:

    saya ada tanah lot di Padang Luas, Jertih
    nak buat rumah banglo satu tingkat
    anggaran harga Rm 160,000
    Pelan rumah sudah ada
    boleh ke,,,macam mana dengan budget tu…

  6. nani says:

    saya ingin mencari rumah di kawasan area kota bahru terutama panji berhampiran dengan taman desa kujid……

  7. wan says:

    berapa lama tempoh masa untuk menyiapkan satu unit banglo?

  8. Ahmad says:

    Slm.! Sy ada satu lot tanah utk sebuah rumah di K.Terengganu dan bercadang utk membina rumah diatas tanah sendiri pada awal tahun 2012 . Klu boleh saya nak buat rumah jenis tinggi memandangkan kawasan tu sering terlibat dengan banjir . So , boleh x kiranya saya nak buat rumah yang ketinggiannya dari aras tanah sekitar 12 kaki. So ada x contoh plan yang bersesuaian spt yg saya maksudkan dengan kos anggaran pembinaan keseluruhan dlm sekitar rm 150,000.00 .( Maksud saya dari mula sampai siap termasuk kos guaman). Kalau ada , sila reply atau hubungi saya terus untuk kita terus mulakan langkah pertama . Jutaan terima kasih di atas segala kerjasama .

    • azmiral says:

      tk atas minat tuan atas syt kami, kawasan banjir, sy tengah buat costing untuk jenis rmh yg tinggi, biasanya rmh tinggi spt tu mkn belanja yg lebih tinggi, sy sedang buat rekabentuk dan pengiraan untuk rumah kawasan banjir tp x perlu bina tinggi, kita buat rmh 1 1/2 tkt tp bila banjir air x msk kedlm rmh.

      • Mummy says:

        saya sedang rancang untuk bina rumah di kawasan Kota Bharu. Atas tanah sendiri. Elevated 7 atau 8 kaki. Anggaran kos keseluruhan termasuk yuran guaman, jalan dsb adalah RM180K. Anggaran berapa luas rumah dapat dibina kaki persegi)?. Design rumah asas dengan bumbung traditional minangkabau.

  9. nik says:

    MASIH ADA LAGI KE YG DI KOK LANAS NI?

  10. QAL says:

    Pelan Rumah Rekabentuk3 menarik… brapa harga pelan lengkapnya?

  11. QAL says:

    rekabentuk3 menarik… berapa harga pelan lengkapnya?

  12. Shahrun says:

    Rekabentuk 2 menarik….saya berminat nak beli pelan lengkap.berapa harganye…???

  13. ida says:

    Nak buat swimming pool dewasa saiz kecil, memakan kos yg sgt tinggi x? Tq

  14. Wan says:

    Salam, kalau saya nak renovate rumah kayu, perlukah ada drawing plan baru yang diluluskan oleh pihak berkuasa tempatan ye? Syarikat tuan buat tak renovaton house?

  15. hamid says:

    projek pembinaan rumah yang baru dekat mane..?

    • WebAdmin says:

      ade jugak di batu rakit,terengganu.belakang giat mara. 4 unit banglo. RM275k utk 1500 kaki persegi

  16. azmiral says:

    projek baru sekarang di beris pintu gerbang… 3 buah banglo 2 buah semi-d..

  17. Noradilah says:

    Salam,leh sya dapatkan plan rumah banglo di beris pintu gerbang?keluasan sya nak dlm 1300sqft..tq

    • WebAdmin says:

      Wasalam,plan tu hak milik arkitek..jika berminat baru blh dptkan plan tu atau datang ke pejabat kami untuk perbincangan..tq

  18. faris says:

    bos,ada x lg x rumah kt p.tumboh?harga berapa?

    • azmiral says:

      kt p tumbuh ada 1 lot lg harga rm262k bg 1500fs pertama. klu nk lebih besar tambah rm11000 bg setiap tambahan 100fs, luas tnh 5400fs.

    • WebAdmin says:

      en faris, di p tumbuh masih ada 1 lot, harga utk 1500fs rm 262k, tambahan rm 11000 bg tambahan keluasan setiap 100fs

  19. Wan Hamdan Bin Wan Ali says:

    Masih ada lagi projek ni di wakaf stan tahun 2012?
    Saya berminat, projek ambil masa berapa lama?

    • WebAdmin says:

      selepas lulus pinjaman, 6 bulan bleh siap rumah… kalau encik berminat saya akan cuba cari tanah utk dibina rumah di wakaf stan… sila hantar no hp anda utk perbincangan lanjut…

  20. norlina says:

    banglo di kubang batang wakaf bharu tu… brape luas tanah? masih ada ke dah di beli orang? RM 229K tu dah termasuk harga tanah ke kos bina rumah saje? saya berminat.. kena booking atau terus proses loan?…
    thank atas perhatian dgn soalan2 saya :-)

    • WebAdmin says:

      tnh seluas 5200fs, masih ada lg, klu berminat tal sy 0199193345 utk tgk tpk, booking cuma rm2000 refundable slps loan lulus, plan blh pilih/ discuss plan yg diingini.

  21. muhamad adam says:

    SALAM
    Masih ada lagi projek rumah ke di wakaf stan tahun 2012 or 2013?
    Saya berminat.kalu ada hubungi saya

  22. zaferi says:

    assalam. bolehkah bina rumah berdasarkan pelan yang kami sudah siapkan?

    • WebAdmin says:

      Boleh.. tiada masalah… sila hubungi saya(017-9713345) atau saya hubungi encik utk perbincangan lanjut

  23. Ashrul says:

    salam tuan, saya berminat dengan rekaan tuan..sy bercadang membeli tanah untuk sebuah rumah.jenis bagaimana yg dapat tuan cadangkan?kos lingkungan 150-180k..terima kasih.

    • WebAdmin says:

      kos 150-180k tu termasuk kos rumah atau tanah sahaja? kami boleh bina rumah, buat pelan ataupun jual tanah sahaja… sila hubungi saya(017-9713345) untuk keterangan lanjut…

  24. teluk ranjuna says:

    sy brcdg bina rumah batu sederhana bertiang tinggi 10kaki, luas 2000kp. bawah rumah utk parking kereta. berapakah anggaran kos kontraktor. adakah cukup rm 200k

  25. rohaiza says:

    adakah syarikat encik melakukan kerja ubai suai rumah(renovation), dan mcm mana kos nya.

    • WebAdmin says:

      kami buat major renovation work, kos bergantung kpd apa yg perlu dilakukan, hubungi sy utk free qoutation 0199193345,tq

  26. khairuddin says:

    salam tuan saya cadang nak bina banglo atas tanah sendiri area jeli kelantan berhadapan UMK Jeli, anggaran dalam 100k, boleh dapat ke banglo dalam kos cam tu boleh email pada saya tak cadangan tuan? Sebab budget saya tak banyak sangat…paling tinngi saya boleh bagi dalam 110k je….

  27. afies says:

    saya suka pelan 3. berapa kos pembinaan jika buat atas tanah sendiri

    • WebAdmin says:

      untuk setingkat (plan #3) kos binaan rumah ialah rm110/fs, minimum keluasan 1500fs, kos berkaitan yg lain spt plan 1.20/fs, plan struktur rm.50/fs, bekalan air ( boring) rm 800.00, jika air kerajaan kena tengok kedudukan tapak, jalan masuk bergantung kpd kedudukan dan keadaan tapak, clearing , smua kos anggaran dlm rm 10k, pagar chainlink dlm rm5k ( bg tnh kurang 6000fs), pagar batu rm70/kaki pjg.utk keterangan lebih lanjut , hubungi sy azmiral @ 0199193345,tk

  28. syahrul says:

    salam..
    tgh mencari rumah area k.b atau sekitarnya…jika harga perpatutan dan disukai ramai. ada cadangan projek trbaru tuan?..
    tq

    • WebAdmin says:

      ada byk kawasan sekitan, klu berminat sms pd sy email en syahrul pd sy, sy akn email detailed lokasi2 utk en. pilih klu berminat, no sy 0199193345, tk

  29. eizan says:

    salam tuan..saya nak tanya berapa anggaran keluasan rmh yg saya boleh dapat dgn kos rm250k tidak temasuk harga tanah n anggaran harga pagar konkrit dgn keluasan tnh 5000kp. Tq..

  30. Kuding says:

    Salam… Saya ada 1 lot tanah berkeluasan dlm 658m2 di kuala terengganu. Saya berhasrat membina sebuah banglo dalam anggaran RM150k maksud saya mula sehingga siap termasuklah kos guaman. Kawasan tersebut juga pernah dinaiki banjir. Jenis banglo moden 4bilik dan 2bilik mandi. Bolehkah pihak tuan memberi contoh plan tersebut?

    • WebAdmin says:

      en kuding, bagi budget 150k, ianya bergantung kpd design dan penggunaan bahan, hubungi sy utk keterangan lanjut 0199193345

  31. mamatganu says:

    slm admin, boleh email sy harga pelan lengkap utk rumah rekabentuk 1?tk

  32. Haifa says:

    Assalamualaikum, rumah banglo di kok lanas berhampiran Poly masih ada lagi ke?

  33. mawar suria says:

    Mencari lot banglo area pengkalan chepa dan kwsn skitar lingkungn 10km.tanah dr 6,000 kaki psegi hingga 12,000 kaki psegi.email jika ada.

  34. Tinggieatoh says:

    saya nak pelan penuh pelan3,cam mana nak dapat

    • WebAdmin says:

      harga pelan RM1.20 per kps,termasuk cop arkitek..utk keterangan lanjut call 012-7073354

      • zulkarnain ali says:

        saya zul ..mencari rumah area kuala terengganu. semi D atau banglow 4 bilik.sila hubungi saya kiranya ada.
        terima kasih

  35. azu says:

    saya ada tanah di bunut payong k.bharu, saiz 6300kps. Berapa kos semuanya jika dibina rumah seperti plan yang terdapat pada design 14 termasuk tembok batu keliling tinggi 5kaki. Sila email info pada saya, tq.

  36. fauzi says:

    salam…saya berminat ngan rumah banglo di kawasan kok lanas.

  37. razak says:

    Rumah banglo di Kok Lanas tu still available ke?

  38. NOR HIDAYU BINTI SULAIMAN says:

    saya sudah membeli tanah untuk buat rumah.budget untuk buat rumah ialah 100K sahaja.saya nak buat rumah saiz sederhana tidak terlalu besar tapi saya nak rekaan moden.kalau boleh tak nak terlalu besar.boleh encik bagi cadanagan

  39. mohammad alfi bin saim says:

    nak buat rumah rm40,000.00 kat klang selangor ada ke plan / details

  40. AZHAR ISHAK says:

    Salam, ada tak projek banglo satu tingkat 4 bilik di kawasan daerah batu rakit, kuala terengganu. Saya berminat dengan area batu rakit. Anggaran rumah yang mampu dimilik dalam 250k hingga 330k. Jika ada, boleh pihak tuan maklumkan kepada saya. Terima kasih.

  41. Razak says:

    rekabentuk 3 sesuai tak untuk tanah 60×100 sft?

    • WebAdmin says:

      Wasalam,kalau ikut keluasan sesuai..tp kna tgk bentuk tanah sesuai ke x..blh call sy utk maklumat lanjut 0129693354

  42. nor azilah abd rahman says:

    Ada lg tak rumah banglo di wakaf stan ? Sy nak

  43. Mohamad Asmawi says:

    Salam..sy bercadang untuk buat rumah sendiri di besut dengan 6 bilik, 4 bilik air, porch boleh muat 3 kereta dlm anggaran keluasan 1800-2000ft.Cadangan untuk bina banglo konsep moden tropika..Boleh tak admin bagi anggaran kos keseluruhan dari a-z dan saya ingin tahu berapa lama proses untuk siapkan banglo bersaiz ini?terima kasih

  44. aizad says:

    sy bercadang nk bina rumah sendiri. kos anggaran dlm rm180k. sy dah ada pelan dengan keluasan rumah 1800-2000sft. mempunyai 4blik, 3blk air, 1 ruang tamu, 1 ruang keluarga dan porch kereta. rumah dlm 38 x 56 kaki.

  45. Salam.. saya bercadang untuk buat rumah di Terengganu. Rumah lebih kurang keluasan 1500fs dengan 3 bilik dan 2 @ 3 bilik air. Berapa anggaran harga? ada tak plan/ details?

  46. sab says:

    A’Salam…saya ingin bina rumah Semi-d atas tanah seluas 210 depa. Berapa kos keseluruhan?.

  47. Jen says:

    Saya ingin membina rumah yang bersaiz kecil bajet lebih kurang rm3000 ada bilik tidur dapur ruang tamu dan bilik mandi boleh encik lukis pelan untuk saya…..

  48. ggdini says:

    saya nk tye…masih ade lg x rumah area pgkalan chepa harga rm200k kbawah.?sekiranya ada sila email…

  49. ggdini says:

    saya nk tye…masih ade lg x rumah area pgkalan chepa harga rm200k kbawah.?sekiranya ada sila email…diniey_noor@yahoo.com

  50. fauziah says:

    Assalamualaikum.

    Saya ada sebidang tanah seluas 1/2 ekar. Saya bercadang untuk membina sebuah bunglow setingkat secara berperingkat. Ini kerana saya tiada membuat apa2 pinjaman. Saya berhajat membina rumah setingkat 4 bilik dan 3 bilik air sekitar 1500 k/p sahaja. Untuk permulaan saya mempunyai modal sebanyak rm80k sahaja untuk membina sebahagian dari rumah berkenaan. Selepas 3 tahun saya akan menyambung pembinaan dgn modal sekitar rm80k lagi. Boleh tuan cadangkan pelan yg fleksibel untuk pembinaan berperingkat rumah berkenaan.

  51. norazizah amat says:

    boleh ke i nk design rumah untuk tapak keluasan 120X180 bagi anggaran kos RM150K

  52. Noor Azean Ahmad says:

    Saya berminat untuk membeli 1 unit banglo bersaiz 1400sq.kp dengan keluasan 437m2 di Tapak Projek Melor dengan harga RM 160,000.00 shj..Mungkin pihak developer boleh omit untuk ceiling,lampu, kipas,tiles, pagar, painting atau sebagainya..agar kos pembelian dapat dikurangkan tetapi saiz rumah masih kekal 1400sq.kp..

  53. Noor Azean Ahmad says:

    ok, tlg email kpd sy quatation tersebut asap..tq

  54. syed ashmawi says:

    azmiral buat x projek d luar kelantan?sy ada tnh d marang trg luas 577 mps..cdg nk buat rmh size 2000 kps…

  55. muslihah says:

    salam..
    saya minat dgn rekabentuk rumah
    Lot : PT851
    Mukim : Binjai
    Daerah : Banggu

    boleh tak emailkan pelan lantai rumah ini…
    terima kasih

  56. zaid says:

    As slm.
    Sy nk tny encik buat x rumah harga dlm RM 80k?
    Tanah sy 1049meter persegi.
    3bilik
    2bilik air (1 blk air nk asing tandas & shower)
    Porch utk 2buah kereta

  57. adriana says:

    Slm…nk tanya tuan ada ambil projek di gua musang x? saya ada Tanah utk bt rmh sy sgt berminat rekabentuk 3. Berapakah anggaran kos keseluruhan untuk bina rumah mengikut pelan berkenaan?

    • WebAdmin says:

      Wasalam,Insyaallah..kna tgk tapak dlu la,plan reka btk 3 tu utk kluasan utk 2000kp luas lantai..utk keluasan 2000kp,harga kami RM245k terbaik dipasaran

  58. wan meriani says:

    Ada lg tak unit ni

  59. fizah says:

    salam..
    saya mempunyai tanah berkeluasan 30×60..berapakah keluasan rumah yg boleh saya bina??..pihak tuan ada buat rumah di kwsn selangor ke??tq

  60. suhaimi says:

    saya mempunyai tanah di chegar batang,besut..adakah syarikat tuan/puan menyediakan perkhidmatan membina banglow di atas tanah sendiri

    • WebAdmin says:

      Ya..kami myediakan perkhidmatan membina rmh di atas tanah sendiri,urusan berkaitan dgn loan plan sume kami uruskan..berminat blh contact saya 0129693354..harga kami terbaik di pasaran..

  61. suhaimi says:

    THANKS…

  62. kazi says:

    SLM..RUMAH DI TELONG BACHOK MSH ADE KE?

  63. mayang says:

    SALAM
    SAYA MENCARI RUMAH BANGLO SETINGKAT 4 BILIK DI KAWASAN KOTA BHARU (PANJI, KEDAI LALAT DLL YANG BERDEKATAN…)
    TQ

  64. norlida abdullah says:

    saya nak beli rekabentuk no 10. camne cara nk beli plan ni?

    • WebAdmin says:

      Blh..utk complete drawing termasuk site plan, rm 1.50/fs. susunan floor plan adalah mengikut kehendak klien..0129693354 utk keterangan lanjut

  65. mohamad baharudin saperi says:

    saya ingin membeli pelan lengkap rekabentuk 3. Bagaimana cara dan harga?

    blh tk sy dptkn pelan lengkap rekabentuk 3?

    Please..sgt berminat….

    Emel saya: bahamada@yahoo.com

  66. SUHANA says:

    asslm
    sy nk tny pendapat tuan. sy ada tanah di dungun dan paka dan teringin utk membina rumah setingkat yg moden..kos dlm anggaran 250k complete dgn wiring, cat dan lain2..sy nak rumah 3 bilik dan 2 bilik air, porch yg muat utk 2 kereta..agak2 tuan blh ke sy dpt rumah seperti tersebut dgn kos 250k.
    tq

  67. kojih says:

    salam….saya ingin mwembina rumah di atas tanah swensdiri…anggaran kos rm 150k…boleh bagi cadangan…rekabentuk rumah untuk kos tersebut.

  68. shaharudin says:

    Assalam,

    Saya mempunyai tnh lot 60×90 kaki berminat utk buat rumah banglo 1 tingkat(5 bilik tidur) di atas tnh tersebut.
    Adakah pihak Azmiral mengambil kontrak utk membuat rumah di luar Kelantan iaitu di Slim River, Perak ?
    Berapakah anggaran kos per kaki persegi dan tempoh siapnya?
    TK.

  69. ASHRAF says:

    Salam Tuan,

    Rumah Banglo setingkat rekabentuk8 tu ada rumah contoh ke atau tn ada details mengenai rumah itu

  70. Elfy says:

    Salam,boleh saya dapatkan plan design no2.

  71. elfy says:

    Berapa harga untuk rekabentuk no.3 (complete plan)?

  72. NOROZEE BIN MUHAMMAD says:

    As salam. ..sy ade tanah sendiri di cherang ruku dekat dgn sek dlm rhu..so sekira sy mahu naik banglo spt pelan banglo di alor lintang…dgn keluasan 1100 sq , 3 bilik 2 bilik tanpa pagar brape boh…

    • WebAdmin says:

      Wasalam..design spt alor lintang tu minimum keluasan rmh 1800kp-2000kp..kalau nk buat kluasan 1100kp kna dsign lain,kos utk 1100kp RM143k..utk malumat lanjut blh hubungi sy 0129693354,0fis 097124261 utk pertanyaan..

  73. NOROZEE BIN MUHAMMAD says:

    Boleh tolong bagi harga anggaran boh dan tel pejabat..boh.

  74. ahmad ahafiei aris says:

    assalamualaikum..tuan..saya berminat dengan pelan no 3.bagaimana saya nak dapatkan pelan rumah tersebut keseluruhannya dan berapa kah kos nya..untuk pengetahuan saya dari port dickson.ini no.tel saya 019-7430771.

  75. Amiza Asri says:

    Salam.. Saya bercadang mmebuat sebuah rumah setingkat seperti Pelan 6 atau 5 dengan keluasan 1100 kps kerana saya keluasan tanah saya yang terletak memanjang. Boleh saya tau harga dan kesesuaian pelan no 6 dengan keluasan yang saya kehendaki serta kos yang terlibat. STK

  76. Isma Reza Bin Azmi says:

    Saya suka design rumah yg banyak tiang dan kereta boleh diletakkan di bawah rumah (Design Rumah terbaru)

    Saya berminat utk buat rumah di dungun terengganu dengan keluasan binaan 1800 – 2200 kps.

    Mcm mana boleh saya dptkan pelan rumah tersebut? adakah boleh diubahsuai mengikut citarasa? Cth setiap bilik saya nak dilengkapi dgn walk in closet.

    NoH/P: 0197302605 (Isma Reza, Lokasi Shah Alam)

  77. rohaya says:

    Saya mempunyai tanah lebar dpn 70 kaki pjg 90kaki tp lebar semakin kecil keblkg 45kaki. Mcm mn nk desing umh banglo setingkat moden n ada kolam renang.

  78. Ruzita binti Abdul Rahaman says:

    Salam…saya ingin membina rumah dgn kos kurang 100k.mohon email maklumat yg boleh membantu sy. Nt sy reply maklumat lanjut tg keluasan tanah.

  79. azie says:

    Salam… nak tanya, rumah yg kat guntung, limbat skali dgn cabinet dapur ke?

    • WebAdmin says:

      wasalam,kabinet full xde la..kta hnya bg table top 12’skali nga mozek n mozek dinding 2′ lebih..

  80. Ramlan says:

    saya berminat rumah pelan no 3 berapa kos nak beli dan berapa kos pembinaan dan berapa keluasan tanah yang diperlukan.

  81. fahmi husin says:

    tuan. saya nak beli plan no.3 berapa kos beli plan? berapa anggaran kos membina rumah pelan dan rekabentuk no.3? terima kasih

  82. shah says:

    Assalam..
    saya nak bina atas tanah sendiri..luas lebih kurang 2200fs.
    Anggaran kos berapa?.Sudah ada lakaran pelan.Macam nak dapatkan
    khidmat arkitek daripada pihak tuan? sila email saya k

  83. norizan says:

    Salam.sy cadang bina rumah 3 pintu. Sederhana besar.satu tu fully tiles.2 lagi lantai simen. Tuan ada idea berapa kos anggaran?t.k

  84. Alfian Anak Rekela says:

    Salam… Saya berminat dgn design No 3. Boleh email plan design tu . TQ

  85. A says:

    assalam saya berminat dengan design no 4 & no 6. boleh email floor plan design tu… TQ

  86. norhaisam bin ismail says:

    Mohon pertanyaan..pembinaan rumah,pelan dan lot tanah sekitar kg raja besut tganu ada ke tuan/puan.Blh saya tahu area dan spek rumah.tq

  87. mohamad rizal says:

    salam, jika keluasan tanah 40×60, berapa anngaran kos pembinaan rumah bagi 4 bilik dan 3 tandas,termasuk kos plan dan sebagainya… dan berapa keluasan rumah yang boleh di bina.

  88. fairul khalis says:

    Assalamualaikum. Boleh email pada saya pelan rumah kos 100k kebawah?

  89. ummi says:

    Assalamualaikum..bole tak email sy design rumah moden tropika keluasan 2000kaki tapi utk tanah lot memanjang…

  90. ina says:

    salam..
    saya bercadang untuk bina rumah di kajang, selangor.. brp anggaran yang kos bagi rumah 4 bilik tidur?kos dari permulaan hingga selesai.. sekali dengan pagar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>