DESIGN RUMAH TERBARU

298 Komen2 kepada artikel DESIGN RUMAH TERBARU

  1. sabela says:

    Saya nak buat rumah yg keluasan 30 x 30..Berapa agaknya kos yang di perlukan.
    TQ

    • Huda says:

      saya dalam proses menyiapkan rumah sama ukuran dengan anda, kos keseluruhan RM50,000.00.

      • zul says:

        50k je…biar btl….mcmn awak buat…blh share x…

        • syuera says:

          Try call no. Ni 0172253185 (mawi)

          • NATASYA says:

            Salam Syuera,

            Nak tanya kos rumah rm50,000.00 tu termasuk dengan kos keseluruhan ke? maksud sy upah tukang, barang binaan? boleh tak emailkan pada sy pelan lantai untuk rumah 30×30 tersebut.

            harap reply..TQ

          • syuera says:

            Salam natasya…

            Saya buat rumah 30×30 dengan kos 50k dengan 2 bilik tidur + 1 bilik air(umah saya ni bentuk L)tahun 2010… Harga tu katanya untuk standard barang rumah maksudnya kita tak boleh nak pilih barang apa nak pakai contohnya cermin & pintu yang standard… (Saya tambah duit sikit tok pakai cermin tingkap lain dan dah siap renovate pintu idaman saya hihihi)Masa saya buat umah tu saya soh dia pasang sekali benda kat bawah tanah tu(piling kot nama dia) supaya saya dapat buat jadik 2 tingkat bila ada duit lebih nanti… So skrang saya dah on the way buat tingkat atas umah saya dgn kontraktor yang sama ( tak nak pakai kontraktor lain takut kena tipu + dia ada warranty skali)…kali ni saya nak amik semua barang saya pilih termasuk cermin+pintu+tiles etc..etc… Kosnya sekaki RM130 tak sabar tunggu umah saya siap!!! Boleh call no. Ni mawi 0172253185 / whatsapp dia kalau nak tengok cth umah kat 0107764212…

      • Fadzeli says:

        Salam Huda,

        Saya berminat dengan rumah kos keseluruhan RM50K, boleh bagi maklumat penuh.

        Terima kasih.

      • kojih says:

        boleh share x plan lantai rumah huda..

      • jef25 says:

        saya berminat untuk membina rumah seperti anggaran awak sebanyak RM50K
        Boleh hantar ke email saya jeframbo25@gmail.com
        JIka dapat sertakan Design rumah tersebut secara kasar
        Terima kasih atas kerjasama anda

      • jamal says:

        salam bley ke kalo nk no kontraktor, coz sy ingat nk suruh buat rumah yg mcm ni

    • noor says:

      Salam..nk tanye dlm 80k macam mne cth rumah?

  2. wan kamarudin bin wan hamat says:

    Sila berikan data-data terperinci termasuk plan rumah design 11. Terima kasih.

  3. Razak says:

    boleh bagi saya contoh pelan rumah design 15. boleh tak kalau saya nak bina di tanah sendiri berkeluasan 60×100 k.p.s

  4. Razak says:

    salam…boleh bagi saya contoh pelan rumah design 15. boleh tak kalau saya nak bina di tanah sendiri berkeluasan 60×100 k.p.s

  5. hanna says:

    saya pun berkenan design rumah 15, boleh send plan lantai tak ke email saya…terima kasih

  6. mizie says:

    berapa keluasan rumah tropica moden banglo 2 tingkat

  7. mizie says:

    di wakaf baru

  8. normala binti zainudin says:

    keluaran tanah 30×65 boleh tlg saya plan rumah yg ada 3 bilik dan 1 stor

  9. muslihah says:

    sy berminat dgn design 10. blh bg plan lantai kt sy x?

  10. mohd nazri mohd harison says:

    saya merancang untuk buat rumah di atas tanah lot d bandar seri putra kajang selangor.
    macamana nak contact.

  11. muslihah says:

    keluasan tanah 30×65 boleh tlg saya plan rumah yg ada 3 bilik dan 1 stor

  12. muslihah says:

    Sila berikan data-data terperinci termasuk plan rumah design 11. Terima kasih.

  13. melissa says:

    saya ingin membuat rumah di atas tanah sendiri.luas binaan 30 x 65.mempunyai 3 bilik dan 1 stor.dan 2 bilik air.boleh tolong saya plan rumah tak.

  14. rohaizah says:

    Saya ingin membuat rumah keluasan 36×70…tapi inginkan rumah design terbaru 2013….
    Ingin ada 4bilik tidur/2bilik air….boleh beri advice atau lakaran pelan rumah yg sesuai untuk saya..

  15. WebAdmin says:

    Salam,nnti sy email..

  16. nis says:

    Assalam.Saya bercadang ingin membina sebuah banglo setingkat setengah dengan keluasan tanah 18.7m X 42.1m. Bajet yang saya peruntukan adalah sekitar RM320K. Tapi saya minat design baru ala moden. Ada tak cadangan pelan yang sesuai? Terima kasih.

  17. azha says:

    Askum, boleh bagitau di mana projek terbaru?

  18. siti naizah says:

    Salam, nak tanya jika design sendiri boleh ke? blh email saya berkenaan projek di MELOR.

  19. mahdi says:

    as’salam. bleh email saya plan terperinci bg design 11

  20. Nadiah says:

    salam, saya berminat design 10 dan 15,Saya bercadang untuk buat renovation rumah teres 3 tingkat end lot.Boleh buat design untuk renovation bahagian tepi dan depan macam design 10 dan 15 tak ?. Berapa kos untuk lukis pelan ?Thanks.

  21. Rafizey says:

    Saya berminat dengan plan 1 dan 4. Berapa kos nye ye..boleh tolong email kan pada saya..terima kasih

    • WebAdmin says:

      Salam,design 1 dan 4 luas utk keluasan 1600kp..kos utk plan RM1.20 per kps,sekali ng cop arkitek..nnti sy email

  22. nik says:

    SAYA MEMPUNYAI TANAH MILIK SENDIRI BERKELUASAN 5600 KAKI PERSEGI…MERANCANG UNTUK MEMBINA RUMAH BERKELUASAN 2000KAKI PERSEGI..
    SOALAN SAYA IALAH BERAPA ANGGARAN KOS UNTUK SAYA BINA RUMAH TERSEBUT,CUKUP KE DGN 150K…
    BAGAIMANA SYA HENDAK DAPATKAN PELAN RUMAH DESIGN 3..

    • WebAdmin says:

      Wasalam,anggaran kos utk 2000kp-RM245k..lau 1600kp-RM199k..siap skali pgar,pelan,external work jln masuk..utk maklumat lanjut blh call sy 0129693354

  23. Masha says:

    Saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos dan design no5 dan no10. Boleh ke bina atas tanah sendiri di terengganu?

  24. shaida says:

    Saya nk tnaya berapa ye agak2nya kos membuat sebuah banglo untuk Tanah ukuran 40 x 60 / 533 mps?

  25. shaida says:

    Sekiranya keluasan Tanah 533mp / 40 x 60…bole ke bina banglo 2 tingkat anggran kos dlm 150k – 160k?

  26. shaida says:

    berapa lama masa diperuntukkan bina sebuah banglo oleh syarikat encik siap sepenuhnya untuk diduduki?

  27. norrizan says:

    Salam,

    Saya minat design rumah #3…boleh ke saya nak dpatakan design tue and layout dia??

    Thanks,
    Norrizan

  28. mizie says:

    boleh tak emelkan sya pelan lantai bagi rumah di bawah. saya suke reka ciptanya…
    pt : PT852
    Mukim : Binjai
    Daerah : Banggu
    Negeri : Kelantan

  29. Ezalina says:

    As salam saya berminat design no. 11, berapa kos plan and kos bina bangunan

    Terima Kasih

  30. Ezalina says:

    As salam, saya berminat dengan design No. 11, yang ada ruang bawah rumah boleh buat parking kereta, berapa kos plan dan kos bina rumah tersebut

    Terima Kasih

  31. Ezalina says:

    boleh emailkan plan design no 11

    Terima Kasih

  32. Muhamad Hafizhi B. Muhamadan says:

    sya suka sgt dgn rumah lot PT852. Bleh tak bg pelan lengkap utk rumah n…Tq…

  33. Mohd Jizan says:

    Salam

    Saya sedang merancang untuk membina rumah 5 bilik dgn design

    no 15. Berapa kos utk membina diatas tanah sendiri.

    Harap tuan emailkan plan lantai design No 15

    Tq

  34. kapt poje says:

    SAYA ADO TANAH LOT KELUASAN 687M2 DI CBG TIGA MELAWI NOK TANYO SY BERCADANG NOK WAT RUMAH 4 BILIK 3 BILIK AIR ADO VERENDAH KELUASAN LBH KURANG 2100 SQF BERAPO AMBIK SEKAKI

    • WebAdmin says:

      Salam,kta ambik RM115 per kps..harga untuk keluasan 2100kp-RM256,500 termasuk skali nga pagar ceiling,kos-kos external work n plan..

  35. kapt poje says:

    BOLEH TLG EMAIL PELAN LANTAI DESIGN NO 10 KO

  36. fian says:

    Salam, saya berminat dengan design 1.Blh x email pelan lantai dan pandangan setiap sisi design tersebut

  37. mariana says:

    assalamualaiku…saya nak buat rumah bajek 100k…berapa keluasan yg saya boleh dapat dengan harga tu

  38. mariana says:

    assalamualaikum…saya nak buat rumah bajek 100k…berapa keluasan yg saya boleh dapat dengan harga tu

  39. balqis bt ab kader says:

    salam kalo plan 1 anggran berapa bilik dan panjg n lebar brapa?leh send pln lantai no 1 kat email sy?tq

  40. suria says:

    Salam..saya nak tau anggaran kos untuk bina pelan n0. 3 jika banglo 5 bilik,keluasan 2600kaki persegi. Kosnya dalam berapa RM? Bina atas tanah saya sendiri.

  41. suria says:

    tanah saya di kawasan pasir mas.

  42. suria says:

    kenapa tiada maklumbalas pertanyaan saya????

  43. Jasman Jabar says:

    Assalamualaikom. Saya berminat dengan pelan no 11 dan pelan no 14. boleh kah kiranya saya dapatkan pelan lantainya.

  44. Malissa Chong says:

    boleh tak bagi sy plan untuk rumah design 1…. siap dengan plan dalaman sekali kalau boleh k tq

  45. khairi says:

    salam tuan,
    design no.10 tu leh ke buat ats tanah saiz 45′ x 90′ lot tengah? jika boleh berapa kos utk binaan rumah tersebut.terima kasih ats respon yg diberi.

  46. Farahin says:

    Anggaran bajet rumah 30 x 60 tanah sendri berapa agaknya?

  47. Farahin says:

    Anggaran kos Rm150000 dapat tak sebiji rumah 4 bilik ?

  48. Leya says:

    Assalam, saya nak buat rumah atas tanah sendiri berukuran 30 x 30.Berapakah kos yang diperlukan?Adakah sesuai sekiranya rumah ukuran berikut memiliki 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi..?

    • WebAdmin says:

      Wasalam,utk kos 30×30 luas rmh RM135k..sesuai,kami ada rekabentuk design moden utk luas berikut…

      • Khairiah says:

        Boleh tak. Saya nak dapatkan plan rumah 3 bilik Dan 2 bilikair serta yang 4 bilik , 3 bilik air Dan 1stor. Brp anggaran kos setiap rumah t.

        • WebAdmin says:

          Salam,blh..kos utk 3 bilik dan 2 bilik air RM176k luas 1400kp,kos utk 4 bilik tidur,3 bilik air,1 stor RM199k luas 1600kp..

      • zulkefle bin asmawi says:

        saya tertarik dengan design disini. sila send pelan lantai design no 16 dan 10

      • kojih says:

        salam…boleh x emailkan plan lantai untuk rumah saiz 30’x30’beserta design rumah..

        email:ajih.ace@gmail.com

  49. fairuz says:

    Salam. .
    Mohon pandangan..

    ?sesuai tak untuk membina rumah bunglo 2 tingkat (modern concept)dgn keluasan tanah 30’×40’? Jika tidak, beri sdikit komen
    ?jika boleh brapa anggaran kos pembinaannya pd masa kini?
    ?ade tak design rumah yg telah direka oleh admin untuk rumah dgn keluasan tersebut?

  50. fairuz says:

    salam…
    saya bercadang membina rumah di kampung dengan keluasan 30’x30′.

    * sesuai tak untuk dibina rumah 2 tingkat
    * jika boleh brapakah anggaran kos pembinaannya pd masa kini
    * ade tak plan rumah 2 tingkat tersebut didalam simpanan admin

    Terima kasih ats respon yg diberikan

  51. nurilyani says:

    Salam…Boleh tak bagitau kos harga keseluruhan beserta keluasan mengikut ukuran kaki (cth:30×50) untuk bina rumah ikut stiap design rumah di atas? atau minta emailkan pada saya…
    terima kasih…

  52. Alwseridam says:

    saya baru mau merancang menbina rumah..boleh tolongkah emailkan data data terperinci mengenai design rumah 1..segala kos yang diperlukan..

    • WebAdmin says:

      Wasalam,sy dah email plan design 1,plan tu design 1800kp..tp klau nk 1600kp pn sesuai gk..utk keluasan 1600kp kos RM199k harga termasuk pagar cheiling,kerja-kerja tanah..kos x termasuk lawyer fees,skd,deposit sambungan elektrik blh call sy utk maklumat lanjut 0129693354

      • salehah zaini says:

        saya bercadang nk membina rumah d kg, dengan keluasan 2500 kaki, mempunyai 4 bilik, bleh x tuan cadangkan plan rumah yg terkini dan elegan yang bersesuaian dengan kos sebanyak RM 250,000… terima kasih…

      • suhaili says:

        salam admin…sy nk tgk contoh plan dalaman salah satu bentuk rumah yg admin buat..ada wtsp utk sy hantar gmbr rumah yg sy berminat tu…sy ada cuba no ini tapi xdapat..0129693354.
        tq

  53. Nazmanz says:

    Assalam Tuan,
    Saya berminat untuk dapatkan pelan design no 1,boleh tuan email.Berapa keluasan untuk rumah tersebut?.Jika saya ingin membina rumah dengan keluasan 1600kp,berapa keseluruhan kos yang perlu saya sediakan.Adakah harga yang ditawarkan ini termasuk dengan semua kos yang diperlukan untuk menyiapkan sesebuah rumah seperti,lawyer fee,insurans dan beberapa lagi kos lain yang perlu.Tq

    • WebAdmin says:

      Wasalam,sy dah email plan design 1,plan tu design 1800kp..tp klau nk 1600kp pn sesuai gk..utk keluasan 1600kp kos RM199k harga termasuk pagar cheiling,kerja-kerja tanah..kos x termasuk lawyer fees,skd,deposit sambungan elektrik blh call sy utk maklumat lanjut 0129693354

  54. Nazmanz says:

    Tq tuan atas info ini,tuan boleh send plan utk 1600kp x.Design mmg cantik cuma saya nak tgk plan ini dalam keluasan 1600kp.

  55. Nazmanz says:

    Lagi satu tuan,berapa tambahan kos yang diperlukan sekiranya dicampur dengan lawyer fee,skd,kerja2 elektrik dan sebagainya.Boleh tuan buat anggaran.TQVM

  56. Khairiah says:

    Tolong emailkan plan tapak dan Design 3 & 4 bilik ke email saya ye. Tqvm

  57. mizy says:

    Salam.. sy nk buat rmah dlm anggaran 100k.. ade x cadangan dr pihak admin?

  58. mizy says:

    Sye berminat dgn rumah yg last skali.. brape kos utk membuat rumah tersebut..? Bole dptkan plan lantai ? TQ

  59. muslihah says:

    AS SALAM..
    sy berminat dengan design Lot : PT851 & Lot : PT852
    berapa anggaran utk membina rumah ini & bolehkan saya dptkn plan lantainya..

  60. nique says:

    Salam..
    saya berminat untuk desing 15..boleh emel pelan lantai…
    sesuai tak dengan tanah 60×100?
    tq

  61. Zaki says:

    Salam. kalau tak keberatan boleh tak emailkan saya pelan rumah design #15. Berapa anggaran kos untuk design #15? Terima kasih.

    • Zaki says:

      Minta maaf. Kalau bole tolong anta sekali pelan rumah design #14 (Modern House Tropica) dan juga #15. Saya nak buat perbandingan. Adakah Encik beroperasi di Penang?

  62. ija says:

    sy tertarik dengan design 10 ..boleh emel plan lantai penuh.keluasan tanah 732m persegi.boleh tolong anggar kan kos utk sy.area tapah road perak.

  63. Jeffery kai says:

    Hallo..

    Saya berminat dengan design no 1. Bagaimana dan berapa harga untuk saya dapatkan pelan lengkap design no 1 ini.

    • WebAdmin says:

      Plan kta ambik RM1.20 per kps skali dgn cop arkitek..plan design no 1 nie 1600kp,kos utk plan sje RM1920..

  64. Sazlinda Ramli says:

    Salam..
    Saya berminat dengan pelan rumah yang tuan buat. Saya sedang mencari tanah di area dungun dengan keluasan 600m2. saya bercadang nak bina banglo setingkat 4 bilik tidur dan 3 bilik air. Angaran kos dalam RM320000. Boleh cadangkan pelan rumah yang sesuai?

  65. syuhada says:

    saya ingin membina rumah dikuantan..budget 100k….blh emel design utk budget sebyk itu? tq

  66. Suhaimi says:

    saya baru merancang ingin membina rumah. tolong emailkan data data terperinci mengenai design rumah 15 dan kos-kos yang diperlukan untuk membina rumah tersebut. Terima kasih.

  67. lita sueb says:

    Salam. Saya berhajat nak buat rumah di bangi luas 1400kps -> 2 bilik tidur, 2 bilik air. berapa kos termasuk pelan, cop arkitek, lawyers fee, insurance dsbnya itu. Kos dari A-Z. terimakasih.

  68. jep says:

    saya ade tanah berkeluasan 50′ x 100′ berapa ?’ x ?’ keluasan rumah yang boleh saya bina?

  69. Hamidah says:

    saya berminat dengan design no. 15. Boleh email pada saya pelan lantainya.

  70. nazirul says:

    Salam… saya ade tnah 70×40… umah yg mcm mne yg ssuai bina yerk?? N bpe kos nye…

  71. Hilmi Hafizuddin Bin Ahmad says:

    Salam admin. saya berminat dengan design rumah no 11 dan 12. Boleh tak admin bagi anggaran kos pada saya untuk bina rumah sebegitu di atas tanah sndiri iaitu tanah sawah yang akan di tambak. Rumah yang lengkap dengan 2 bilik + 1 bilik air yang dikongsi, 2 bilik + 1 bilik air yang dikongsi, 1 bilik master + 1 bilik air, 1 bilik air di luar untuk tetamu, dapur kering, dapur basah, ruang makan, ruang tamu, anjung santai.Harap admin dapat membantu saya.(hilmi.ztetravel@gmail.com)

    Terima kasih.

  72. mas says:

    salam…saya merancang membuat rumah..tanah dah ada…boleh tak bagi cadangan plan rumah yang sesuai dalam anggaran kos rumah dalam rm60k..harap dapat membantu

  73. laila says:

    salam.Saya berminat dengan plan rumah no 1 dan 15. berapakah kos utk kedua2 rumah tersebut? Boleh tolong emailkan kepada saya. Terimaksih.

    • WebAdmin says:

      Wasalam,anggaran kos utk design RM199k..design 15 plan RM322k,utk maklumat lanjut blh call@sms sy 0129693354

  74. yana says:

    Salam. nk tya klu nk beli plan mahal tak plan rumah moden 1 tingkat..ada buat area sabak bernam tak.

  75. yana says:

    bape harge kos untuk rumah design 1 dan 3.

  76. Zainal Hashim says:

    salam;
    saya berhasrat utk membina rumah di Tanah Merah atas tanah sendiri berkeluasan 1ekar next year dan berminat dgn pelan 15, mohon utk tuan emailkan pelan lantai serta anggaran kos utk penelitian dan perbincangan lanjut.tq.

    • WebAdmin says:

      Wasalam en.zainal..design tu luas minimun 2400kp dan anggaran RM322k..nnti sy email floor plan..tq

  77. zainal hashim says:

    tq for reply…alhamdulillah within budget, harap tuan dapat emailkan pelan lantai…tqvm.

  78. Azura says:

    Salam..
    Alhamdulillah akhirnya saya jumpa juga website yg rasanya boleh membantu saya. saya berharap sangat encik dapat membantu saya.Saya ingin membina rumahanggaran keluasan 40×42. boleh tak encik syorkan pelan rumah yang mana yang bersesuai.? saya juga berminat dengan design rumah 11 dan 15. boleh tak encik beri apa2 cadangan atau boleh tak e mailkan saya pelan lantai rumah 11 dan 15. terima kasih banyak banyak sekiranya sudi membantu saya. Amin…

  79. azura says:

    Assalamualiakum..
    Cantik sangat la semua design rumah ni…
    saya minat sangat..

  80. arissa says:

    assalamualaikum
    saya berminat dgn design #14 & #15.blh emelkn plan lantai dan anggaran kos bg kedua duanya..tq

    • arissa says:

      assalamualaikum…saya berhajat ingin mendirikn rumah atas tnh sndiri..saya amat berminat dgn design #14.jika ada kelapangan saya mohon jasa baik tuan agar dpt memberi respon tentang pertanyaan saya sblm ini mengenai plan lantai &anggaran kos bg design 14&15.tujuan utuk membuat perbandingan..terima kasih..

  81. Naj Mi says:

    Salam sy berminat dgn design diweb tuan trutama no.1..mohon pihak tuan emel gmbar keseluruhan dan gambar pelan lantai..mohon jasabaik tuan.trima kasih.

  82. nad says:

    salam… kat negeri johor ade buat?

  83. wan says:

    salam…saya ada tanah lot rumah 44 x 72 saya ingin buat rumah berkeluasan 26 x 45 bajet ada dalam 80k boleh ker…finishing x lawa pon x pe…janji dapat bentu rumah punyai 4 bilik tido

  84. azura says:

    Terima kasih kerana reply e mail saya.. terima kasih banyak banayk…

  85. zool helmi zulkufeli says:

    saya berminat dengan design 15, boleh advice saya tentang maklumatnya? terima kasih.

  86. KAMAL ARIFIN says:

    Saya mempunyai tanah berukuran 60k x 70k…. rekabentuk design 3 boleh tak dimasukkan ke area tanah saya ini. boleh dapat details pelan atau berapa kos kena bayar… dan saya akan berhubung dengan tuan untuk lebih lanjut lagi

    Dan adakah tuan boleh bina rumah mampu milik dan rekabetuk untuk tiga bilik tidur

  87. Mohd Milatusamsi B Maskor says:

    salam…saya ada tanah lot rumah 115 x 60 saya ingin buat rumah 4 bilik tido,1 bilik solat,1ruang tamu.ruang dapaur dan 1 ruang makan

  88. Mohd Milatusamsi B Maskor says:

    salam…saya ada tanah lot rumah 115 x 60 saya ingin buat rumah 4 bilik tido,1 bilik solat,1ruang tamu.ruang dapaur dan 1 ruang makan dan asaya berkenan dengan design 10 dan 15 boleh hantar ke email saya

    terima kasih…

  89. adani says:

    salam..saya berminat dengan design 1 dan 10..blh email tak?

  90. Ikmal says:

    Assalamualaikum….sy berminat dengan design no 9 dan 10…sy ada tanah yg agak luas…nak bina banglo 6 bilik tidur, 1 utiliti dan 4 bilik air…dapur kering dan basah berasingan…berapa keluasan yg sesuai…berapa kos utk buat pelan lengkap?

  91. Hazwani Khalimi says:

    saya berminat dengan design no 9,11 dan 12..boleh emailkan? terima kasih..berapa kosnya?

  92. Agnest says:

    SAYA SUKA TENGOK DESIGN 10 TU?BERAPA ANGGARAN KOS NAK BUAT RUMAH MACAM TU YE KALAU ATAS TAMAH SENDIRI? BOLEH TAK BAGI PELAN PENUH KEPADA SAYA??

  93. zabidi says:

    Assalam… Saya ada hantar maklumat ciri rumah idaman ke emel admin… ada diterima? Tq

  94. muhammad fuad says:

    Akm sy nak tanya kalau rm40,000 berapa keluasan rumah boleh buat. Ada plan tak camner sy nk tahu

  95. fuza says:

    asalam..sy berminat dgn design no.1..mohon pihak tuan emelkn gmbar keseluruhan dan gambar pelan lantai terperinci..serta kos keseluruhan nye..

  96. fuza says:

    asalam..sye bminat design no.1..boleh emailkan sye pelan terperinci design tersebut..dan boleh sye tau brape kos keseluruhan nyer..

  97. sue says:

    Saya nak bina rumah banglo 2 tingkat dengan keluasa 40×50. Boleh emailkan pelan yg sesuai tak? Kos anggaran 250k.

  98. Wanie says:

    As Salam admin. Saya bercadang membeli tanah lot ukuran 40×60 dan bercadang nak membina banglo dua 1/2 tingkat atau dua tingkat dgn satu guess room + bilik aiir +maid room (kecil muat single bed dan almari baju ) dengan dapur kering dan dapur basah berasingan berserta satu bilk air berserta anjung di luar utk tetamu . Di 1st floor master bedroom + 2 bedroom dan setiap satu bilik ada bilik air berasingan + family hall. Atas sekali satu master bedroom + garden balcony. Material saya nak guna red brick . Boleh x admin tolong realisasikan banglo idaman saya Dlm bentuk layout plan + design serta cost. Tq admin

  99. Ain says:

    Saya nk buat rumah Yg ada 4blik,1ruang tamu,1ruang fmly,dpur basah
    N kering
    Bole BG plan x?

  100. Yahaya says:

    Assalam tuan,

    Saya bercadang-cadang nak buat rumah banglo 2 tingkat ditanah milik sendiri dengan keluasan 100’x100′. Saya berminat dengan pelan no. 15. Adakah ianya sesuai dan berapakah kos yang perlu saya belanjakan. Bolehkah emaikan saya pelan lantai tersebut.

    Bantuan tuan terlebih dahulu diucapkan berbanyak-banyak terima kasih.

  101. Azlan says:

    salam tuan, boleh tak emel contoh pelan rumah 60′ x 20′ = 1200 kaki persegi

  102. Mariah says:

    Salam,

    Saya bercadang membina rumah 2 tingkat dengan mempunyai 5 bilik di bhg atas dan 2 bilik di bahagian bawah.
    Keluasan tanah 40 x 60 kaki persegi. Harap boleh bagi nasihat..

    Sekian, terimakasih..

  103. zaiha says:

    Assalam.. saya hendak membina rumah di bachok kelantan.. status tanah sekarang dalam proses pecah lot sbb tanah pusaka.. keluasan tanah saya 45’lebar x 200’panjang.. cadangan saya hendak membina bungalow 2 tingkat dengan keluasan 2000kp – 2300kp, 3 bilik + 1 bilik utiliti, 1 toilet di masterbedroom dan 1 toilet kat luar, 1 ruang keluarga dan balcony utk tingkat atas manakala tingkat bawah 1 bilik, 1 ruang family, 1 living, 1 dining, dapur, dan ruang basuh .. boleh x bagi suggestion plan rumah yang sesuai dengan keluasan tanah saya.. minta tlg emel pd saya macamana nak contact tuan dan anggaran harga utk binaan rumah termasuk pagar..saya berminat untuk membuat rumah dengan syarikat tuan..

  104. amir says:

    Salam,

    kalau lot tanah 40 X 80, ape cadangan sesuai utk saiz rumah? need your advice

  105. norlida abdullah says:

    salam berminat dengan desing no 10

  106. Mizan says:

    Salam. Boleh tuan emailkan kepada saya pelan banglo 2 tgkt @ 1.5 tkt dgn keluasan tanah 45′ x 100′. Berapakah anggaran sykat tuan bg pembinaan banglo tersebut? Budget sy lebih kurang RM300k. Terima kasih.

  107. SHAMSIAH NGANRO says:

    Tolong emailkan saya pelan lantai design 3 dan 10 serta kosnya sekali,tq. saya sangat berminat dengan design-design rumah yang disediakan di sini. Saya memiliki keluasan tanah berukuran 60 x 90 kaki. Harap-harap sesuai dengan design yang dipilih

  108. Nani says:

    Salam…boleh buat rumah di kuantan tak?

  109. aliask says:

    assalamualaikum.sy nk buat rmh yg mmpunyai 3blik n 2 blik air..ataupn 4 blik
    n 2blik air.sy nk tau la brpa anggaran kos tuk kdua-dua rmh yg ingin sy drikn nnt.rmh yg sy rancang buat ialah rmh setingkt..n brpa ukurn yg sesuai?.

    • WebAdmin says:

      Wa’alaikumussalam,tq krn berminat dgn kami…klau 3bilik n 2 blik air kluasan rmh 1400kp dah ok,anggaran kos RM176k harga termasuk plan,pagar cheiling berkonkrit,jlan masuk,external work,pleminary work..klau 4 blik n 2 blik air RM187k..

  110. Rohaidah Abu Talib says:

    Saya berminat dgn design 5.Boleh tak ubah dalaman dgn keluasan 40 x 50. 4 bilik 2 bilik air.dengan anggaran kos.

  111. juraini says:

    salam..
    boleh tak kalau saya draf pelan rumah sendiri dan kompeni awak sediakan pelan lengkap..
    saya berminat nk bina rumah sendiri dengan anggaran 300k.. mcm mana nak kira fee..

  112. razif says:

    Salam..saya plan nak buat rumah banglo setingkat 4 bilik, 2 bilik air pada keluasan tanah 5000 kp…. boleh email kat saya tak plan luar dan dalam yang menarik dan moden..tq.

  113. Roslam says:

    Assalam… saya bercadang untuk membina banglo rekabentuk moden dengan anggaran keluasan tertutup 1600 kps. Boleh pihak tuan cadangkan anggaran kos pembinaan tersebut.TQ

    • WebAdmin says:

      Wasalam,anggaran kos utk keluasan rmh 1600kp RM199k,harga termasuk pagar cheiling,plan,preliminary work..

  114. ayu says:

    assalammualaikum….boleh email pada pelan lantai dan pelan dalaman untuk design 10?

  115. Ahmad Al Hilmi says:

    hello..saya berminat dgn design 11 dan 14 dgn keluasan 3000-4000 kps.boleh tlg bg sebuat harga dan pelan lantai dgn hantar email kepada cybersufi2003@yahoo.com > segera ok..tq

  116. nadia says:

    boleh emel kat sy design rumah anggaran kot rm70k..tq

  117. erma sharina says:

    salam, sy sangat berminat dengan design nombor 9 keluasan tanah 50×80 tapi tanah sy di perak. kalau sy nk beli pelan dr encik mcm mn? dan boleh x encik detail kan keluasan rumah yang boleh sy buat pada tanah sy dan anggaran kos utk membina rumah seperti design num 9.

  118. mahthir says:

    Sy de tanah keluasn 80×100 ..cdngkn sy brp luas rumh sy blh bt dgn bajet 280000

  119. Eyda says:

    Assalammualaikum, saya nak tanya ini khas untuk Negeri Kelantan je ka? Atau negeri lain pun boleh?

  120. nana says:

    assalam….boleh saya tahu kos harga rumah 35×45…tanah sendiri…area terengganu..

  121. zamzam says:

    slm design 14 brpe k?

  122. Zee says:

    Assalamualaikum admin.
    Boleh emel sy plan rumah no.13 dan 15.
    Rumah bertiang tinggi dgn banglo 2 tingkat.
    Tq admin..

  123. Zaini says:

    Assalam, Nak tanya kos untuk pembinaan banglo macam design 15 berapa yer?

  124. Zee says:

    Mau beli plan no.13 atau 15 tu.. berapa kos untuk tanah lot 71×91

  125. amirul says:

    SLM. Boleh big sye tgk plan lntai no 3 Dan 5 x??? Agak kos untuk buat rmh 60×60 brpe ye??

  126. zahri bin ibrahim says:

    SAYA BERMINAT DGN DESIGN NO 9…BLEH TUNJUKKAN PELAN LANTAI…SAYA MEMPUNYAI TNH LOT YG BERKELUASA 94OO KAKI PERSEGI..BERCADANG MEMBUAT RUMAH DALAM 60X35…4 BILIK, 2 BILIK AIR, 1 RUANG TAMU, 1 RUANG MAKAN, RUANG DAPUR, STOR DGN RUANG KELUARGA…ADE TAK PELAN YG SESUAI…BERAPA ANGGARAN KOS YER…TERIMA KASIH YER TUAN..

  127. masria says:

    saya bminat dgn design 5..sy ada keluasan tanah 6000…brapa anggaran kos?..blh x emailkan pelan tapak utk design 5..

  128. ida says:

    Salam
    kuantan ada wakil tak?

  129. Pak Ngah says:

    salam tuan. boleh saya dapatkan pelan dan desgin untuk model modern house tropika design no5? design mcm menarik.

  130. salehah zaini says:

    saya bercadang nk membina rumah d kg, dengan keluasan 2500 kaki dan ukuran tanah 6000 kaki persegi, mempunyai 4 bilik, bleh x tuan cadangkan plan rumah yg terkini dan elegan yang bersesuaian dengan kos sebanyak RM 250,000… terima kasih…

  131. Grace Rincent says:

    Salam…saya bercadang untuk membuat rumah tahun depan atas tanah sendiri.Boleh bagi cadangan pelan rumah yang sesuai dalam anggaran kos rumah dalam rm60k.Terima Kasih.

  132. zaki says:

    salam. saya bercadang membina rumah atas tanah sendiri.size 1612kp. brapa anggaran kos sekarang?

  133. dania says:

    saya bminat dgn design 1, 6 dan 7..brapa anggaran kos?..blh x emailkan pelan tapak utk design 1, 6 dan 7..

  134. Raja nurdania bt Raja Zulrahim says:

    Salam..sy berminat dengan design 1, 6 dan 7..berapa anggaran kos? dan boleh x emailkan pelan untuk ketiga-tiga design

  135. Raja nurdania bt Raja Zulrahim says:

    Salam, sy berminat dengan design 1, 6 dan 7. berapa anggaran kos? dan boleh emailkan pelan untuk ketiga-tiga design

  136. anuar zainol says:

    sya berminat tuk design 10..nak tye brapa anggaran kos dan keluasan? mohon emailkan plan umah no 10…terima kasih

  137. Abd Razak says:

    Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya berminat dengan design no.1,3,5 dan 10. Kalau tidak keberatan boleh saya tahu berapa kos dan keluasannya dan boleh tolong email plan lantai design tersebut.

  138. efazafyra says:

    assalamualaiku..sy berminat dengan design 16,3 dan 4..kalau boleh tolong emailkan sy plan lntai

  139. jimi says:

    Sy kakitangan ingin membina rumah,….anggaran kos 2100 kaki persegi siap pagar..area besut

    • WebAdmin says:

      anggaran kos utk 2100kp RM257k,hrga siap skali ng pgar,preliminary work,jln msuk,bekalan air boring skali enjin hitachi 100w..

  140. tajul says:

    BOLEH TAK DENGAN HARGA RM 80K BUAT RUMH PADA MASA SEKARANG..

  141. leeya says:

    Salam,

    Encik, saya ada tanah ingin membuat rumah. tp saya tidak tahu kos bag bina setiap rumah. saya berminat keatas plan encik no 10 & 15 . berapa budget bagi menyiapkan rumah tersebut? dah detail plan tersebut boleh syer kan kepada saya ke?

  142. azlan says:

    SY BERMINAT PADA DESIGN 3 UNTUK RUMAH BANGLO BKN SEMI-D,
    BOLEH BG BUDGET, PELAN LANTAI SERTA TEMPOH UNTK MENYIAPKAN RUMAH TERSEBUT.

  143. Azima says:

    Saya berminat untuk buat rumah design 3 dan 10. boleh tak tolong email pelan lantai dan kosnya.. Terima kasih.

  144. Julie says:

    salam admin..sya suka design no.11..bleh bg pelan lantai n kosnya x? tqvm
    ni email sya:juliadami@yahoo.com

  145. kak na says:

    Salam.

    Boleh ke buat rumah kalau ukuran tanah 103 meter persegi ?

  146. nisa says:

    Salam admin. saya ingin bina banglo 1 tingkat(if possible) atas tanah seluas 4650sf. ada tak plan yang sesuai untuk:
    1) 4 bilik tidur dilengkapi toilet
    2) 1 stor
    3) 1 kitchen
    4) 1 ruang tamu
    5) 1 ruang makan
    6) 1 ruang bacaan
    7) laman dan pagar
    berapa kos yang diperlukan?. terima kasih.

    • WebAdmin says:

      Wasalam,plan tu bergantung pd kesesuaian tanah..kta kna tgk bentuk tanah tu,empat segi sama ke,memanjang ke.. br blh buat plan bersesuaian..blh email email geran tanah utk kami tgk..hrga tu memang terbaik dipasaran..email azmiral_properties@yahoo.com 0129693354 utk pertanyaan,

  147. manz says:

    As Salam admin,
    Berapa keluasan design no7,boleh email plan lantai utk design no 7.tq

  148. khairi says:

    salam tuan,
    design no.10 tu leh ke buat ats tanah saiz 45? x 90? lot tengah? jika boleh berapa kos utk binaan rumah tersebut.terima kasih ats respon yg diberi.jika boleh emailkan pd sy contoh pelan tersebut.

  149. azma says:

    salam…. saya berminat dengan design banglow 2 tingkat design14 dan 15, blh antarkan pelan lantai n kos pelan berkenaan. TQ

  150. ayuni says:

    Salam..sy berminat design 9..boleh bg sy contoh pelan dan kos pembinaan tersebuit.tq

  151. azhan says:

    saya berminat untuk membina rumah dua tingkat. Tanah yang ada adalah 470 meter persegi. Rasa2nya berapa anggaran belanja untuk rumah dengan keluasan tanah begitu? Berminat dengan 5 bilik tidur dan 4 bilik air. Saya berada di kawasan kuala terengganu. Boleh emailkan kepada saya?

  152. Muhamad Ramadhan says:

    Salam,

    saya berminat dgn design 2 nampak simple..blh email kpd saya detail plan? email ke ramadhan@inai.com.my

    Terima kasih.

  153. yus says:

    salam. saya berminat dengan design rumah #14 dan #15.
    boleh ke bina atas tanah saiz 53’x80′.
    brpa agaknya kos skrg 2014.
    boleh tuan emailkan pelan lantai design #14 dan 15.
    tqvm

  154. Risnovia says:

    Hi, boleh emailkan plan rmh yg btiang tu & rmh 1 1/2 tingkat? Tq

  155. YAHYA BIN JUSOH says:

    Boleh tolong mailman design plan no 10. dan anggaran kos pembinaan

    tq

  156. amin says:

    minta tn berikan plan lantai rumah15

  157. lyza says:

    boleh emailkan pelan lantai desihn rumah no 2 tak

  158. Rafi says:

    Salam.boleh minta pelan lantai contoh rumah no.16 dan anggaran kos pembinaan?terima kasih..

  159. mohd sabri says:

    As salam admin.saya ingin bina rumah banglo setingkat berkeluasaan 2200 kaki persegi.
    Ukuran tanah yang ada ialah 128 kaki panjang dan 65 kaki lebar.nk buat 4 bilik tidur,3 bilik air,wet dan dry kitchen.minta tolong pihak admin emailkan contoh pelan.trm kasih

  160. Ninja says:

    kalau modal 100k,rumah mcm mana yang boleh saya dapat..
    terima kasih

  161. rosnah says:

    Saya berminat untuk mendapatkan plan 3 atau 10. Boleh minta emailkan anggaran kos pembinaan untuk plan 3 dan plan 10

  162. syed ezani says:

    salam tuan, saya dlm proses beli tanah bersaiz 40×60 kps…
    boleh tuan rekomenkan design rumah banglo setingkat yang mempunyai 4 bilik dan juga 2 tingkat yang sesuai dengan size tanah tersebut.
    pohon emailkan design tersebut…tq tuan

  163. Sofi says:

    Sy ada tanah berkeluasan 40×70. Sy ingin buat rumah dua pintu. Berapa budget yang perlu saya sediakan? Nak buat 3 bilik.

  164. jundi says:

    salam…
    en sy bercadang nak buat rumah 35 x45 satu tingkat 5 bilik 2 bilik air….kalau budget sy 150k blh bagi cadangan tak?

  165. Amir says:

    Hello.. Kalau tanah saiz 473 sqm, brpa saiz rumah yg sesuai.. dab berapa harga utk buat rumah mcm design tropika tu..

  166. Husaini says:

    Salam,saya ada tanah lot keluasan 547.3 meter persegi,apakah bentuk rumah yang sesuai untuk saya bina ? Sayang cadang nak buat rumah setingkat 4 bilik dan 3 bilik air

    • WebAdmin says:

      wasalam,kesusaian rumah bergantung pd pelan tanah..tgk keadaan tanah jenis segi empat sama or jenis memanjang..

  167. yuri says:

    salam…admin blh ke email kn saya pelan utk design last tu… tq

  168. mohsen says:

    Assalamualaikum,

    Saya ada sebidang tanah bersaiz 50 x 200 sf. Saya bercadang membina sebuah banglo besaiz 2000kp dengan 4 bilik + 3 bilik air dan 1 utiliti.

    Boleh tuan cadangkan pelan dan kos anggaran.

    Jika saya ada sebuah sketch bentuk rumah, boleh kan tuan membina engieering design nya secara detail?

    Sekian.

    • WebAdmin says:

      wasalam..anggaran kos RM240k..blh,kalu ada sketch nnti sy design bentuk rmh,utk makluman lanjut blh call sy 0129693354

  169. ikram ali says:

    Asalam

    Saya ingin pelan design rumah banglo setingkat terbaru dalam anggran keluasan 30×40…Bolh tak encik berikan saya contoh pelan tersebut..anggaran kos rumah tersebut 130k..

  170. Ram says:

    Salam,

    Terlebih dahulu, tahniah atas design-design yang dipaparkan dalam website ini. Pereka design amat berbakat.
    Saya bekerja di Jabatan Perangkaan dan mempunyai hasrat untuk membina sebuah rumah 2 tingkat. Design 15 memang menarik. Jika tuan/puan mempunyai masa, boleh tak hantar maklumat tentang design tersebut dan gambar keseluruhan design tersebut. Terima kasih.

  171. ddq says:

    sy berminat pelan 1..blh tak bg maklumat lanjut brserta dgn kos skali kluasan tanah sy lbh kurang 50x50m.persegi

  172. Miezan says:

    Salam..
    Saya berminat dengan design 5, 10 & 16.. Boleh tuan email kat saya detail..
    Terima Kasih.

  173. syida says:

    assalamualaikum wbt….
    nk tnye..kalau keluasan Tanah 345 meter persegi..berapa bilik boleh dibuat…sy bercadang utk bt 3 bilik & 1 bilik air & 1 stor…nk tnye juga kos yg diperlukan..Tanah area Selangor..terima kasih..

    • Nzm construction says:

      Salam,, utk rumah 3 bilik, 1 bilik air dan 1stor, kos kasar 95k, boleh kurang, boleh tambah ikut kehendak tuan rumah …01126553226. Nzm construction.. Your budget is our price

  174. elmi says:

    Salam..
    saya berminat untuk desing 15..boleh emel pelan lantai…

    tq

  175. Hairul says:

    Sy berminat dgn design rumah 15. Kalau blh share syukur alhamdulillah…

  176. hairul says:

    saya ada keluasan tanah dlm 2000 kaki persegi dan mempunyai peruntukan 80k .rumah mcm mana yg boleh saya dapat

    • Nzm construction says:

      Salam, kos 80k boleh dpt rumah 3 bilik, 2 bilik air, atap zink kilang bentuk genting, siling gantung, boleh call. 01126553226. Nzm construction,, your budget is our price

  177. AHMAD BAIHAQI SULONG says:

    salam….

    kalo rumah dalam anggaran kos 80k mcamne nak dptkan plan..

    boleh share plan n design x?? 3bilik + 2bilik air…

  178. elisa says:

    pm no. 11

  179. Jack says:

    saya berminat dengan design 14. Please share saya plan rumah tersebut secara lengkap. :) dan kalau boleh besrta anggaran kos sekali.

    Terima kasih :)

  180. Roslam says:

    Assalam…..saya merancang utk membina rumah berkeluasan 2200 kp di atas tanah sendiri. Berapakah anggaran kos bagi banglo tersebut? Terima kasih.

  181. mohd nazeri b says:

    SAYA PAKAR MEMBINA RUMAH REKABENTUK SENDIRI ATAU KAMI REKABENTUK RUMAH ANDA BAHAN2 TERDIRI YANG BERQUALITY DAN DIJAMIN CALL0133448531/0197665335

  182. matju says:

    Salam. Boleh x bagi pelan rumah no 15. Sy ad tanah seluas 750m persegi. Brape ye kos tok sbiji rumah tu.. thanks admin

  183. wan says:

    Assalamualaikum Admin,

    Saya berminat untuk dengan design no.14.
    Saya ade Tanah berkuluasan 7000kps.
    Rase2 Nye sesuai x dengan design no. 14 tu.
    Anyway, mintak jasa baik admin untuk email details berkenaan pelan lantai & estimate price tuk design 14 tu.

    Tq.
    Wassalam.

  184. Ahmad Syafiq Bin Deraman says:

    Assalam Admin,
    Anggaran kasar rumah banglo 1 tingkat dengan keluasan 1350kps berapa ya?
    Design spec:
    4 bilik tidur
    3 bilik air
    1 dapur kering & 1 dapur basah
    ruang tamu
    Harap admin dapat reply melalui email

    Pleaseeee…Terima kasih…

  185. rosdi sulaiman says:

    Salam boleh tak emailkn plan rumah banglo tropika modern sy bkenan sgt

  186. badri daud says:

    Assalam Admin,
    Anggaran kasar rumah banglo 1 tingkat dengan keluasan rumah 2100kps berapa ya?
    Design spec:
    4 bilik tidur
    3 bilik air
    1 dapur kering & 1 dapur basah
    ruang tamu
    Harap admin dapat reply melalui email

    Pleaseeee…Terima kasih…

  187. badri daud says:

    Assalam Admin,
    Anggaran kasar rumah banglo 1 tingkat dengan keluasan rumah 2100kps berapa ya?
    Design spec:
    3 bilik tidur
    2 bilik air
    1 dapur kering & 1 dapur basah
    ruang tamu
    Harap admin dapat reply melalui email

    terima kasih

  188. zuhriah says:

    Salam.

    Saya berminat dgn design 1 & 15. Boleh share plan design in full beserta anggaran kos sekali.
    Terima kasih.

  189. rizalman says:

    Assalamualaikum tuan,saya telah membeli tanah lot berkeluasan 38.5×61.5, bolehkah tuan anggarkan keluasan banglo 2 tingkat yg boleh saya bina dan berapa anggaran kos keseluruhan terkini, Mohon jasa baik tuan, email kan plan yang sesuai. terima kasih….

  190. ida says:

    Assalam.. sy berminat dengan design 1..blh tlg emailkn pelan.. Terima kasih.

  191. syazana says:

    ASSALAM
    sy ingin bina rumah setingkat
    spect : 3 bilik tido, dapur, ruang makan n hall.
    ada plan lantai yg sesuai utk sy?
    anggaran kos bwh RM200K
    TQVM

  192. stanly says:

    bole share floor plan .. kalau ada soft copy .. plan nak buat semi d… thanks

  193. jef25 says:

    saya berminat untuk membina rumah di atas tanah sendiri…..
    budget dalam RM50K
    design macamana yang sesuai…..
    tolong hantar plan rumah yang sesuai dengan budget saya

  194. Shiela Subari says:

    Saya berminat dgn design modern tropica
    Berapa total cost nak buat bungalow ni
    Tanah di Sek 8 Shah Alam .
    Luas tanah 13000 sq ft
    Tolong email plan ni

  195. ridzuan says:

    saya mahu bina semi d….dengan keluasan 1100kp setiap satu
    2@3 bilik
    2 bilik air
    ala2 design moden spt diatas
    budget dalam 60-70k setiap satu xtermasuk tanah

    mintak tolong tuan email design cadangan tuan TQVM

  196. masnih says:

    Hai, boleh tak minta contoh pelan tanpa ruang letak kereta sbab tanah saya ni luas nya 0.21 ekar tpi sblh depan rata..kat belakang tanah rendah..kira nak buat rumah 3bilik 2bilik air + utility room..ruang dapur, tmpt mkn, ruang tamu..luas anggaran 1500 sq ft..scara mmanjang kat depan. Kat belakang (tanah rendah) nanti saya akn buat ruang utk letak krta.Tq

  197. ila says:

    saya plan nk buat rumah yg kecil dalam 1000kps dengan bajet 50k..boleh ke dapat dengan bajet mcm ni skrg/

  198. kujaa says:

    salam.sy blh share plan umh semiD tak?sy berkenaan design tuh..

  199. zihan says:

    saya merancang nak bina rumah keluasan rumah 25 x 25, 3 bilik 2 bilik air dan nak rumah bertiang mcm design 11… tlg emailkan bajet, lanjut n lakaran ke email saya, tq….

  200. SHARIFAH ZULIANA BINTI WAN SAIT says:

    saya merancang nak bina rumah keluasan rumah 10 points, 4 bilik 2 bilik air dan nak rumah bertiang mcm design 11… tlg emailkan bajet dan pelan lantai ke email saya, tq….

  201. Ahmad Shahir says:

    Assalam…blh bagi contoh plan rumah untuk 4bilik 2 bilik air. Keluasan tanah 20point.terima kasih.

  202. Diana says:

    Bole emailkan saya floor plan utk design 1, 5, 6 dan 10 berserta kosnya sekali. tq

  203. alif says:

    saya ingin bina rmah dua tingkat separuh..dgan anggaran 20k agak2 boleh x?

  204. alif says:

    *250k

  205. md fairuz bin musthaffa says:

    Assalamualaikum, saya ingin membuat rumah semi D untuk dijual.perkhidmatan yang boleh tuan sediakan? saya ingin luas rumah sekitar 1200kaki2 ke 1350kaki2. sekarang baru peringkat pecah sempadan.tahnk you

  206. haizumi sani says:

    saya bercadang reka bentuk dr design no 11 n 12..
    brpekah anggara kos dlm keluasa 1500pkaki @ sblknye..

  207. niena says:

    Assalamualaikum, saya mempunyai tanah keluasa 30×50. ingin rumah 2 tingkat, 4 bilik tidur dan 3 bilik air. berminat design 15. tlg emailkan bajet dan pelan rumah. tq

  208. muhamad adnan says:

    Bleh berikan fon no @ address utk sy hubungi n brjumpa..tq

  209. cah says:

    salam…ade x rumah anggaran 80k ke bawah,,atas tanah sendiri..area kuala terengganu..?
    huda rumah macam mane 50k tu…blh gtau details x?

  210. nita says:

    salam.. saya berminat dengan budget mbuat rumah dgn 5ok.. ble share x.. ni email sy daffneyta@gmail.com.. terima kasih yang tidak terhingga saya ucapkan.. :)

  211. Mohd Abd Latiff says:

    Saya berminat dgn design modern tropica rumah satu tingkat
    Berapa total cost nak buat bungalow ni dikawasan tanah sendiri keluasan tanah (50kaki lebar x 100kaki pjg)

    Boleh cadangkan pelan 5 bilik tambah satu ruang tamu dan 4 bilik air attached. anggaran RM300K

  212. Aziana says:

    Sy Nak buat Rumah atas tanah sendiri anggaran rm60k,bole BG plan tak design yg simple pun OK

  213. amirah says:

    Salam… saya ade tanah keluasan 33×50.. saya nak buat rumah dengan keluasan 24×40 dengan 5bilik.. 1 bilik air.. 1 tandas… bilik kecil2 muat2 katil queen pun ok. Mostly tanah saya bentuk empat segi tepat memanjang.. jika budget dalam rm80k.. boleh ke? Minta bantu untuk advice. Tq

  214. tengku norziana says:

    Saya berminat buat rumah di tanah ayah mentua tanah felda tp budget Rm50 ribu design macam mane sesuai dan besar mane keluarsan yg saya boleh dapat

  215. zailan ismail says:

    Harap dapat reply

  216. mazren says:

    Assalamualaikum,

    Saya berminat dengan design 11 dan 12, boleh emailkan admier03@yahoo.com.Terima kasih banyak-banyak.

  217. mizan says:

    Salam..blh x emailkn kat sy design dan pelan rumah dgn kos 50 ribu?4 bilik..dy nk design penuh sbb nk buat sendiri rmh tu..xtahu design ngan pelan je lg..tlg ye..

  218. suhaila bt ismail says:

    Salam…boleh emailkan design & pln rumah dgn kos 80K, utk 4 bilik serta 2 bilik air.
    keluasan tanah 59×75, jenjarum Sekian terima kasih.

  219. shahmir shah says:

    salam admin..
    saya sangat berminat dengan design no. 10
    jika tidak keberatan nak mintak admin share lebih lanjut pelan design no. 10 dengan saya.
    terima kasih admin.

  220. masniza says:

    As salam…
    Saya mempunyai tanah segi empat tepat n ingin membina sendiri rmh ….blh x send pelan design 11….dan blh x saya thu brapekh anggaran harga bg design trsbt utk 32X50 @ 1600kp..

  221. masniza says:

    Assalamualaikum…
    Saya bermint dgn design 11….berapakh keluasan ( ? X ? ) n harga design 11 yg ditunjukkn.. saya berhrp sgt pihak tuan dpt emailkn kpd saya design tersebut secepat yg mungkin krn saya dlm mencari n ingin membuat pelan…
    (masniza79@gmail.com)
    Terima ksih…

  222. WebAdmin says:

    assalamulaikum, sekiranya anda berminat dgn design diats anda boleh emailkn kpd kami (eshafieqa@gmail.com)pelukis pelan di azmiral properties . utk mmbeli pelan lantai design2 diats atau sbarang prtanyaan boleh emailkn kami sperti yg trtera. tq

  223. MOHD AFIF says:

    assalamualaikum..saya nk tahu keluasan rumah design 15..satu tingkat setengah atau 2 tingkat?…berapa kos keseluruhan untuk rumah ni? terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>