DESIGN RUMAH TERBARU

409 Responses to DESIGN RUMAH TERBARU

  1. sabela says:

    Saya nak buat rumah yg keluasan 30 x 30..Berapa agaknya kos yang di perlukan.
    TQ

    • Huda says:

      saya dalam proses menyiapkan rumah sama ukuran dengan anda, kos keseluruhan RM50,000.00.

      • zul says:

        50k je…biar btl….mcmn awak buat…blh share x…

        • syuera says:

          Try call no. Ni 0172253185 (mawi)

          • NATASYA says:

            Salam Syuera,

            Nak tanya kos rumah rm50,000.00 tu termasuk dengan kos keseluruhan ke? maksud sy upah tukang, barang binaan? boleh tak emailkan pada sy pelan lantai untuk rumah 30×30 tersebut.

            harap reply..TQ

          • syuera says:

            Salam natasya…

            Saya buat rumah 30×30 dengan kos 50k dengan 2 bilik tidur + 1 bilik air(umah saya ni bentuk L)tahun 2010… Harga tu katanya untuk standard barang rumah maksudnya kita tak boleh nak pilih barang apa nak pakai contohnya cermin & pintu yang standard… (Saya tambah duit sikit tok pakai cermin tingkap lain dan dah siap renovate pintu idaman saya hihihi)Masa saya buat umah tu saya soh dia pasang sekali benda kat bawah tanah tu(piling kot nama dia) supaya saya dapat buat jadik 2 tingkat bila ada duit lebih nanti… So skrang saya dah on the way buat tingkat atas umah saya dgn kontraktor yang sama ( tak nak pakai kontraktor lain takut kena tipu + dia ada warranty skali)…kali ni saya nak amik semua barang saya pilih termasuk cermin+pintu+tiles etc..etc… Kosnya sekaki RM130 tak sabar tunggu umah saya siap!!! Boleh call no. Ni mawi 0172253185 / whatsapp dia kalau nak tengok cth umah kat 0107764212…

          • suzie says:

            Brapa anggaran kos utk rmh setingkat dgn keluasan 20×70 kaki persegi

      • Fadzeli says:

        Salam Huda,

        Saya berminat dengan rumah kos keseluruhan RM50K, boleh bagi maklumat penuh.

        Terima kasih.

      • kojih says:

        boleh share x plan lantai rumah huda..

      • jef25 says:

        saya berminat untuk membina rumah seperti anggaran awak sebanyak RM50K
        Boleh hantar ke email saya jeframbo25@gmail.com
        JIka dapat sertakan Design rumah tersebut secara kasar
        Terima kasih atas kerjasama anda

      • jamal says:

        salam bley ke kalo nk no kontraktor, coz sy ingat nk suruh buat rumah yg mcm ni

      • Suhaya says:

        Salam.blh share dgn sy plan dan gambar rumah 30x30kaki.tqvm

    • noor says:

      Salam..nk tanye dlm 80k macam mne cth rumah?

    • safuan says:

      Salam admin boleh em