DESIGN RUMAH TERBARU

410 Responses to DESIGN RUMAH TERBARU

  1. sabela says:

    Saya nak buat rumah yg keluasan 30 x 30..Berapa agaknya kos yang di perlukan.
    TQ

    • Huda says:

      saya dalam proses menyiapkan rumah sama ukuran dengan anda, kos keseluruhan RM50,000.00.

      • zul says:

        50k je…biar btl….mcmn awak buat…blh share x…

        • syuera says:

          Try call no. Ni 0172253185 (mawi)

          • NATASYA says:

            Salam Syuera,

            Nak tanya kos rumah rm50,000.00 tu termasuk dengan kos keseluruhan ke? maksud sy upah tukang, barang binaan? boleh tak emailkan pada sy pelan lantai untuk rumah 30×30 tersebut.

            harap reply..TQ

          • syuera says:

            Salam natasya…

            Saya buat rumah 30×30 dengan kos 50k dengan 2 bilik tidur + 1 bilik air(umah saya ni bentuk L)tahun 2010… Harga tu katanya untuk standard barang rumah maksudnya kita tak boleh nak pilih barang apa nak pakai contohnya cermin & pintu yang standard… (Saya tambah duit sikit tok pakai cermin tingkap lain dan dah siap renovate pintu idaman saya hihihi)Masa saya buat umah tu saya soh dia pasang sekali benda kat bawah tanah tu(piling kot nama dia) supaya saya dapat buat jadik 2 tingkat bila ada duit lebih nanti… So skrang saya dah on the way buat tingkat atas umah saya dgn kontraktor yang sama ( tak nak pakai kontraktor lain takut kena tipu + dia ada warranty skali)…kali ni saya nak amik semua barang saya pilih termasuk cermin+pintu+tiles etc..etc… Kosnya sekaki RM130 tak sabar tunggu umah saya siap!!! Boleh call no. Ni mawi 0172253185 / whatsapp dia kalau nak tengok cth umah kat 0107764212…

          • suzie says:

            Brapa anggaran kos utk rmh setingkat dgn keluasan 20×70 kaki persegi

      • Fadzeli says:

        Salam Huda,

        Saya berminat dengan rumah kos keseluruhan RM50K, boleh bagi maklumat penuh.

        Terima kasih.

      • kojih says:

        boleh share x plan lantai rumah huda..

      • jef25 says:

        saya berminat untuk membina rumah seperti anggaran awak sebanyak RM50K
        Boleh hantar ke email saya jeframbo25@gmail.com
        JIka dapat sertakan Design rumah tersebut secara kasar
        Terima kasih atas kerjasama anda

      • jamal says:

        salam bley ke kalo nk no kontraktor, coz sy ingat nk suruh buat rumah yg mcm ni

      • Suhaya says:

        Salam.blh share dgn sy plan dan gambar rumah 30x30kaki.tqvm

    • noor says:

      Salam..nk tanye dlm 80k macam mne cth rumah?

    • safuan says:

      Salam admin boleh emel plan rumah cdgn x..utk kluasan rumah 1300 kps atau 1400kps..emel saya khalifah_soleh@yahoo.com? Dan brapa anggaran kos bina rumah atas tanah saya sdri

    • Haidi says:

      anggaran RM80k

  2. wan kamarudin bin wan hamat says:

    Sila berikan data-data terperinci termasuk plan rumah design 11. Terima kasih.

  3. Razak says:

    boleh bagi saya contoh pelan rumah design 15. boleh tak kalau saya nak bina di tanah sendiri berkeluasan 60×100 k.p.s

  4. Razak says:

    salam…boleh bagi saya contoh pelan rumah design 15. boleh tak kalau saya nak bina di tanah sendiri berkeluasan 60×100 k.p.s

  5. hanna says:

    saya pun berkenan design rumah 15, boleh send plan lantai tak ke email saya…terima kasih

  6. mizie says:

    berapa keluasan rumah tropica moden banglo 2 tingkat

  7. mizie says:

    di wakaf baru

  8. normala binti zainudin says:

    keluaran tanah 30×65 boleh tlg saya plan rumah yg ada 3 bilik dan 1 stor

  9. muslihah says:

    sy berminat dgn design 10. blh bg plan lantai kt sy x?

  10. mohd nazri mohd harison says:

    saya merancang untuk buat rumah di atas tanah lot d bandar seri putra kajang selangor.
    macamana nak contact.

  11. muslihah says:

    keluasan tanah 30×65 boleh tlg saya plan rumah yg ada 3 bilik dan 1 stor

  12. muslihah says:

    Sila berikan data-data terperinci termasuk plan rumah design 11. Terima kasih.

  13. melissa says:

    saya ingin membuat rumah di atas tanah sendiri.luas binaan 30 x 65.mempunyai 3 bilik dan 1 stor.dan 2 bilik air.boleh tolong saya plan rumah tak.

  14. rohaizah says:

    Saya ingin membuat rumah keluasan 36×70…tapi inginkan rumah design terbaru 2013….
    Ingin ada 4bilik tidur/2bilik air….boleh beri advice atau lakaran pelan rumah yg sesuai untuk saya..

  15. WebAdmin says:

    Salam,nnti sy email..

  16. nis says:

    Assalam.Saya bercadang ingin membina sebuah banglo setingkat setengah dengan keluasan tanah 18.7m X 42.1m. Bajet yang saya peruntukan adalah sekitar RM320K. Tapi saya minat design baru ala moden. Ada tak cadangan pelan yang sesuai? Terima kasih.

  17. azha says:

    Askum, boleh bagitau di mana projek terbaru?

  18. siti naizah says:

    Salam, nak tanya jika design sendiri boleh ke? blh email saya berkenaan projek di MELOR.

  19. mahdi says:

    as’salam. bleh email saya plan terperinci bg design 11

  20. Nadiah says:

    salam, saya berminat design 10 dan 15,Saya bercadang untuk buat renovation rumah teres 3 tingkat end lot.Boleh buat design untuk renovation bahagian tepi dan depan macam design 10 dan 15 tak ?. Berapa kos untuk lukis pelan ?Thanks.

  21. Rafizey says:

    Saya berminat dengan plan 1 dan 4. Berapa kos nye ye..boleh tolong email kan pada saya..terima kasih

    • WebAdmin says:

      Salam,design 1 dan 4 luas utk keluasan 1600kp..kos utk plan RM1.20 per kps,sekali ng cop arkitek..nnti sy email

      • mohd shahiran zakaria says:

        salam admin… saye bercadang membina rumah diatas tanah sendiri. budget dalam 200,000…. boleh tak admin cadangkan design rumah terkini untuk saye

  22. nik says:

    SAYA MEMPUNYAI TANAH MILIK SENDIRI BERKELUASAN 5600 KAKI PERSEGI…MERANCANG UNTUK MEMBINA RUMAH BERKELUASAN 2000KAKI PERSEGI..
    SOALAN SAYA IALAH BERAPA ANGGARAN KOS UNTUK SAYA BINA RUMAH TERSEBUT,CUKUP KE DGN 150K…
    BAGAIMANA SYA HENDAK DAPATKAN PELAN RUMAH DESIGN 3..

    • WebAdmin says:

      Wasalam,anggaran kos utk 2000kp-RM245k..lau 1600kp-RM199k..siap skali pgar,pelan,external work jln masuk..utk maklumat lanjut blh call sy 0129693354

  23. Masha says:

    Saya berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos dan design no5 dan no10. Boleh ke bina atas tanah sendiri di terengganu?

  24. shaida says:

    Saya nk tnaya berapa ye agak2nya kos membuat sebuah banglo untuk Tanah ukuran 40 x 60 / 533 mps?

  25. shaida says:

    Sekiranya keluasan Tanah 533mp / 40 x 60…bole ke bina banglo 2 tingkat anggran kos dlm 150k – 160k?

  26. shaida says:

    berapa lama masa diperuntukkan bina sebuah banglo oleh syarikat encik siap sepenuhnya untuk diduduki?

  27. norrizan says:

    Salam,

    Saya minat design rumah #3…boleh ke saya nak dpatakan design tue and layout dia??

    Thanks,
    Norrizan

  28. mizie says:

    boleh tak emelkan sya pelan lantai bagi rumah di bawah. saya suke reka ciptanya…
    pt : PT852
    Mukim : Binjai
    Daerah : Banggu
    Negeri : Kelantan

  29. Ezalina says:

    As salam saya berminat design no. 11, berapa kos plan and kos bina bangunan

    Terima Kasih

  30. Ezalina says:

    As salam, saya berminat dengan design No. 11, yang ada ruang bawah rumah boleh buat parking kereta, berapa kos plan dan kos bina rumah tersebut

    Terima Kasih

  31. Ezalina says:

    boleh emailkan plan design no 11

    Terima Kasih

  32. Muhamad Hafizhi B. Muhamadan says:

    sya suka sgt dgn rumah lot PT852. Bleh tak bg pelan lengkap utk rumah n…Tq…

  33. Mohd Jizan says:

    Salam

    Saya sedang merancang untuk membina rumah 5 bilik dgn design

    no 15. Berapa kos utk membina diatas tanah sendiri.

    Harap tuan emailkan plan lantai design No 15

    Tq

  34. kapt poje says:

    SAYA ADO TANAH LOT KELUASAN 687M2 DI CBG TIGA MELAWI NOK TANYO SY BERCADANG NOK WAT RUMAH 4 BILIK 3 BILIK AIR ADO VERENDAH KELUASAN LBH KURANG 2100 SQF BERAPO AMBIK SEKAKI

    • WebAdmin says:

      Salam,kta ambik RM115 per kps..harga untuk keluasan 2100kp-RM256,500 termasuk skali nga pagar ceiling,kos-kos external work n plan..

  35. kapt poje says:

    BOLEH TLG EMAIL PELAN LANTAI DESIGN NO 10 KO

  36. fian says:

    Salam, saya berminat dengan design 1.Blh x email pelan lantai dan pandangan setiap sisi design tersebut

  37. mariana says:

    assalamualaiku…saya nak buat rumah bajek 100k…berapa keluasan yg saya boleh dapat dengan harga tu

  38. mariana says:

    assalamualaikum…saya nak buat rumah bajek 100k…berapa keluasan yg saya boleh dapat dengan harga tu

  39. balqis bt ab kader says:

    salam kalo plan 1 anggran berapa bilik dan panjg n lebar brapa?leh send pln lantai no 1 kat email sy?tq

  40. suria says:

    Salam..saya nak tau anggaran kos untuk bina pelan n0. 3 jika banglo 5 bilik,keluasan 2600kaki persegi. Kosnya dalam berapa RM? Bina atas tanah saya sendiri.

  41. suria says:

    tanah saya di kawasan pasir mas.

  42. suria says:

    kenapa tiada maklumbalas pertanyaan saya????

  43. Jasman Jabar says:

    Assalamualaikom. Saya berminat dengan pelan no 11 dan pelan no 14. boleh kah kiranya saya dapatkan pelan lantainya.

  44. Malissa Chong says:

    boleh tak bagi sy plan untuk rumah design 1…. siap dengan plan dalaman sekali kalau boleh k tq

  45. khairi says:

    salam tuan,
    design no.10 tu leh ke buat ats tanah saiz 45′ x 90′ lot tengah? jika boleh berapa kos utk binaan rumah tersebut.terima kasih ats respon yg diberi.

  46. Farahin says:

    Anggaran bajet rumah 30 x 60 tanah sendri berapa agaknya?

  47. Farahin says:

    Anggaran kos Rm150000 dapat tak sebiji rumah 4 bilik ?

  48. Leya says:

    Assalam, saya nak buat rumah atas tanah sendiri berukuran 30 x 30.Berapakah kos yang diperlukan?Adakah sesuai sekiranya rumah ukuran berikut memiliki 3 bilik tidur dan 2 bilik mandi..?

    • WebAdmin says:

      Wasalam,utk kos 30×30 luas rmh RM135k..sesuai,kami ada rekabentuk design moden utk luas berikut…

      • Khairiah says:

        Boleh tak. Saya nak dapatkan plan rumah 3 bilik Dan 2 bilikair serta yang 4 bilik , 3 bilik air Dan 1stor. Brp anggaran kos setiap rumah t.

        • WebAdmin says:

          Salam,blh..kos utk 3 bilik dan 2 bilik air RM176k luas 1400kp,kos utk 4 bilik tidur,3 bilik air,1 stor RM199k luas 1600kp..

      • zulkefle bin asmawi says:

        saya tertarik dengan design disini. sila send pelan lantai design no 16 dan 10

      • kojih says:

        salam…boleh x emailkan plan lantai untuk rumah saiz 30’x30’beserta design rumah..

        email:ajih.ace@gmail.com

  49. fairuz says:

    Salam. .
    Mohon pandangan..

    ?sesuai tak untuk membina rumah bunglo 2 tingkat (modern concept)dgn keluasan tanah 30’×40’? Jika tidak, beri sdikit komen
    ?jika boleh brapa anggaran kos pembinaannya pd masa kini?
    ?ade tak design rumah yg telah direka oleh admin untuk rumah dgn keluasan tersebut?

  50. fairuz says:

    salam…
    saya bercadang membina rumah di kampung dengan keluasan 30’x30′.

    * sesuai tak untuk dibina rumah 2 tingkat
    * jika boleh brapakah anggaran kos pembinaannya pd masa kini
    * ade tak plan rumah 2 tingkat tersebut didalam simpanan admin

    Terima kasih ats respon yg diberikan

  51. nurilyani says:

    Salam…Boleh tak bagitau kos harga keseluruhan beserta keluasan mengikut ukuran kaki (cth:30×50) untuk bina rumah ikut stiap design rumah di atas? atau minta emailkan pada saya…
    terima kasih…

  52. Alwseridam says:

    saya baru mau merancang menbina rumah..boleh tolongkah emailkan data data terperinci mengenai design rumah 1..segala kos yang diperlukan..

    • WebAdmin says:

      Wasalam,sy dah email plan design 1,plan tu design 1800kp..tp klau nk 1600kp pn sesuai gk..utk keluasan 1600kp kos RM199k harga termasuk pagar cheiling,kerja-kerja tanah..kos x termasuk lawyer fees,skd,deposit sambungan elektrik